PÅ SOMMERKONTORET: Håkon Fosshaug er leder for de tekniske ressursene i VMware Carbon Black. (Foto: privat)

Nyter hver eneste dag

SOMMERKONTORET: Håkon Fosshaug i VMware tar utenlandsferien til høsten.

Hva er stillingen din og hva jobber du med i sommer?

Jeg er leder for de tekniske ressursene i VMware Carbon Black. Her har jeg ansvaret for å drive og støtte teamet over størstedelen av Europa og deler av Midtøsten. Min rolle omfatter en betydelig oppgave med å holde teamet oppdatert på de nyeste sikkerhetstruslene og tilpasse VMware-løsningene for å effektivt bekjempe dem. Denne rollen er preget av en kontinuerlig dynamikk, med stadige endringer og nye trusler som oppstår. Jeg trives utrolig godt med å takle dette kaoset og bekjempe bandittene der ute. Ingen dag er lik som den forrige.

Hvordan syns du det er å være på jobb i sommerferien?

I Sør-Europa praktiserer de en annerledes ferie-kultur enn oss i Norden, med senere ferieperioder. Selv om det generelt sett er roligere her i Norge, har jeg likevel mye å gjøre. Jeg ser på det som en positiv utfordring å jobbe gjennom sommeren, samtidig som jeg prøver å ta kortere dager og virkelig nyte hver eneste dag. Min utenlandsferie får jeg ta til høsten, når temperaturene begynner å synke her hjemme. Våre analyser viser faktisk at også hackerne tar seg ferie i perioder, og derfor må vi utnytte denne tiden til å oppdatere oss på nye sårbarheter og optimalisere verktøyene våre. På den måten kan vi være godt forberedt til høstens potensielle angrep, som historisk sett har vært mer omfattende. Vi i VMware tar ingen hvilepause når det gjelder sikkerhet, og kontinuerlig trimming av våre verktøy er avgjørende for å stå rustet mot de kommende utfordringene.

Sommerkontoret

Sommerkontoret er Computerworlds sommerspalte. Vi spør nye og erfarne, interns så vel som toppledere, hvordan de jobber på kontoret i sommer.

Hjemmekontor, hyttekontor, vanlig kontor eller annet?

Selv om jeg har hjemmekontor året rundt, har jeg muligheten til å besøke forskjellige VMware-kontorer når jeg arbeider med ulike land. Disse besøkene gir meg verdifull innsikt og mulighet til å samarbeide med kolleger ansikt til ansikt. Samtidig er det en fryd å kunne tilbringe tid hjemme sammen med familie og venner når jeg ikke er på reise. Det er en fordel å slippe den daglige pendlingen til VMware-kontoret på Lysaker og i stedet nyte fleksibiliteten og komforten som hjemmekontoret gir. Dette gir meg en balanse mellom arbeid og personlige forpliktelser, samtidig som jeg kan opprettholde produktiviteten og nærheten til kollegaene mine.

Hva gjør du på fritiden i jobbsommeren?

Jeg gleder meg over de idylliske sommerkveldene, der jeg kan nyte herlige måltider og forfriskende drikke sammen med mine nærmeste. Disse varme kveldene er en perfekt anledning til å skape minner og dele gleden med familie og venner. I tillegg forsøker jeg å ta noen badeturer for å avkjøle meg når temperaturen er som varmest.

Vil du anbefale en bok, film eller podcast til andre sommerjobbere?

Å nyte sommerkveldene under åpen himmel mens jeg ser på tv-serier i stillhet er herlig. Akkurat nå er jeg hektet på serien "Silo".