NY NORMAL: Den hybride hverdagen har blitt den nye normalen. Det gjør at sikkerhetsteamene fått tid og anledning til å etablere mer robuste strategier, mener kommunikasjonssjef i Trend Micro, Karianne Myrvold. (Foto: Skjalg Bøhmer Vold)
NY NORMAL: Den hybride hverdagen har blitt den nye normalen. Det gjør at sikkerhetsteamene fått tid og anledning til å etablere mer robuste strategier, mener kommunikasjonssjef i Trend Micro, Karianne Myrvold. (Foto: Skjalg Bøhmer Vold)

Cyberkriminelle vil møte større motstand i 2022

Virksomheter har blitt bedre forberedt på cyber-trusler, mener Trend Micro.

Publisert

Det har blitt en tradisjon at Trend Micro på slutten av året publiserer selskapets spådommer for året som kommer. For 2022 tror sikkerhetsselskapet at virksomheter jevnt over vil være mye bedre forberedt på ulike trusler, takket være omfattende og proaktive tiltak for å redusere cyberrisikoen.

Trend Micro tror at cyberkriminelle i 2022 vil fokusere på løsepengevirus-angrep rettet mot sky- og datasenterløsninger, samt sårbare tjenester, for å dra nytte av det store antallet av ansatte som vil fortsette å jobbe hjemmefra. Kjente og ukjente sårbarheter vil bli utnyttet på rekordtid for å gjennomføre vellykkede cyberangrep, skriver selskapet i en pressemelding.

Mer sofistikert

IoT-systemer, globale forsyningskjeder, skytjenester og DevOps-funksjoner vil havne i skuddlinjen i 2022. Og mer sofistikerte varianter av skadelig programvare kommer til å være mest av alt rettet inn mot små- og mellomstore virksomheter. I rapporten fra Trend Micro kommer det frem at selskapet tror mange av virksomhetene vil være godt forberedt til å håndtere de kommende cybertruslene.

Pandemien har ikke bare satt fart på overgangen til skyen, den har også ført til en hybrid arbeidsmodell som har åpnet opp for langt flere angrepsflater enn tidligere.

– De siste to årene har satt sitt preg på cybersikkerhetsteamene her i Norge og verden for øvrig. Pandemien har ikke bare satt fart på overgangen til skyen, den har også ført til en hybrid arbeidsmodell som har åpnet opp for langt flere angrepsflater enn tidligere. Etter hvert som den hybride hverdagen har blitt den nye normalen, har også cybersikkerhetsteamene fått tid og anledning til å etablere robuste strategier for å redusere risikoene og tilrettelegge for en sikrere hverdag for sine ansatte, sier kommunikasjonssjef i Trend Micro, Karianne Myrvold, i en pressemelding.

Trend Micro peker videre på at mange har brukt de siste to årene på å utarbeide en god strategi for å proaktivt redusere de nye truslene og risikoene via;

Strenge retningslinjer for hvordan servere og applikasjoner skal sikres mot løsepengevirus.

  • Risikobasert oppdatering av applikasjoner og tjenester, samt et høyt fokus på å oppdage nye sikkerhetshull.
  • Grunnleggende bedre beskyttelse blant sky-sentriske virksomheter.
  • Nettverksovervåking for større synlighet i IoT-miljøer.
  • Zero Trust-prinsipper for å sikre forsyningskjedene.
  • Sky-sikkerhet rettet inn mot DevOps-risiko og bransjebasert beste praksis.
  • Utvidet oppdagelse og respons (XDR) for å identifisere angrep på tvers av hele nettverket.