TEST: Turtle Beach Stealth 700 Gen 2 Max

FLOTTE: Max kommer også i en veldig pen blå-farge. Her har Turtle Beach gjort veldig mye riktig. (Foto: Turtle Beach)

God gaminglyd overalt

Det passer nok best for litt mindre hoder, men Turtle Beach har sluppet en glimrende løsning for deg som vil spille på alle plattformer uten å skifte hodetelefoner.

Publisert Sist oppdatert

Det kan være litt klønete om du skal kjøpte hodeteløefoner til gaming og bruke disse mellom for eksempel en konsoll og en pc. Om du slenger på Android eller IOS i tillegg, pluss Nintendos løsninger, må du kanskje lete en stund for å finne riktig modell, om du i det hele tatt finner en som støtter alt. Bluetooth har gjort at de fleste plattformer kan støttes gjennom protokollen, men til spilling medfører bluetooth en forsinkelse i lyden som er utilgivelig om du er avhengig av å høre skritt eller skudd for å vinne matchen.

Støtter alt

Det vil Turtle Beach gjøre noe med. Selskapet, kanskje mest kjent for de første dedikerte hodetelefonene til konsoller i 2005, har levd i lyd-verdenen siden 1975 da de først kom ut med lydkort. Ulikt mange andre har de ikke samtidig begynt å produsere en rekke annet spillutstyr, og til tross for a de slipper en flysimulator-kontroller har fokuset hele tiden vært på lyd.

Det merkes med 700 Gen2 Max, som da ikke skal forvirres med fjorårets 700 Gen 2. Det er en del forskjeller her så det kan lønne seg å ta på brillene før du går i butikken for å se etter disse. Max, som den heretter vil bli kalt i denne testen, er i utgangspunktet trådløse hodetelefoner, ment for gaming, som støtter både 2.4 GHz og bluetooth, med en egen bryter på USB-adapteren om den skal brukes til Xbox. En elegant løsning vi gjerne skulle sett fra andre produsenter.

Knapper

KNAPPER: Den venstre klokken er overøst med funksjoner. (Foto: Turtle Beach)

Max har tre knapper på den venstre klokken, for av/på, bluetooth samt en knapp for å bytte mellom forskjellige lyd-moduser. Den har også to hjul for å stille volum på chat eller spillyd, samt en USB-C ladeport. Den høyre klokken har ingen funksjoner i det hele tatt. Knappene lider litt av å sitte nærme hverandre og de kan være vanskelige å finne og gjenkjenne når du har hodetelefonene på hodet. Den venstre klokken holder også mikrofonen, som kan gjemmes bort på en måte som gjør at det ikke er en umulighet å bevege seg ut av huset med disse på hodet.

Du kan til en viss grad styre lyden gjennom en applikasjon på telefonen, og du kan også bestemme hvordan knappene skal oppføre seg. Dessverre får du ikke installert firmware gjennom appen, dette må gjøres i en separat applikasjon på pc - litt tungvint.

Litt trange

Vi må også nevne at til tross for de glimrende memory-foam-putene Turtle Beach har påkostet seg her, er dette et relativt trangt sett hodetelefoner. På vårt test-hode, som er normalt størrelse Large, følte vi en del ubehag etter rundt halvtimen, mens de passet perfekt på den yngre garden. Det kan være greit å teste størrelsen på disse før et eventuelt kjøp.

Lyden

Lyden i disse hodetelefonene fra Turtle Beach er rett og slett glimrende. Vi gjorde lite med innstillingene og syntes de fungerte glimrende til spill rett ut av boksen. Selskapet har også her inkludert sin Super-Human-Hearing innstilling, som rett og slett løfter opp diskanten og gir et fokus på lyden som skritt og skudd. Denne kan fungere OK, men det er greit å tenke på at den fordreier en del annen lyd, og at om du vil ha et mer komplett lydbilde kan det være lurt å styre unna denne funksjonen.

I våre tester kom vi faktisk rett over de 40 timene Turtle Beach lover, som er enestående bra når det kommer til hodetelefoner i denne klassen.

Konklusjon

Det er muligheten til å koble Max til hva som helst, inkludert telefonen, som virkelig gjør den til et mulig glimrende kjøp. Prisen, på rett over 2.000 kroner er ikke forskrekkelig, spesielt med tanke på at her får du både i pose, sekk og bærepose når det gjelder hvilke enheter den spiller av fra.