TEST: Logitech G815

KLIKK-KLAKK: Taktile brytere lar deg bruke mekaniske tastaturer i åpne landskap.

Undercover gaming

Enkelt og greit spill-tastatur som med de rette bryterne også fungerer på kontoret.

Publisert Sist oppdatert

Mekaniske tastaturer er rett og slett bedre å skrive på, men kanskje dertil mer irriterende for sidemannen på kontoret. Til vanlig bruker vi et MX Keys-tastatur med såkalt membran-brytere der et gummilag under tastene må i kontakt med underlagt for registrere en kommando. I motsetning til mekaniske tatstaturer er disse meget stillegående, og samtidig relativt behagelig å skrive på.

Men når man en gang har gått til mekaniske tastaturer er det vanskelig å komme tilbake til membran. Der tidlige MX Cherry-brytere hørtes ut som en eske med klinkekuler som tømmes i søplebøtta har teknologien også tatt våre mekaniske venner igjen, heldigvis.

I denne utgaven av G815, for den kommer i tre utgaver, har vi testet såkalte taktile brytere fra logitech egenproduserte GL-serie, en klar forbedring fra den tidligere Romer G-serien fra samme produsent. GL-bryterne er betraktelig høyere i utformingen, noe som betyr at de nyere GL-bryterne har en lavere profil med mye av den samme følelsen.

Dett gir oss et rimelig slankt resultat i G815 (og vårt go-to-tastatur, den trådløse storebroren G915) med en såkalt åpen løsning der du tydelig ser bryterne under tastene om du ser den fra siden.

G815 integreres lett med G-Hub, Logitechs programvare for G-serien. Vi har tidligere hatt en del problemer med denne programvaren, men kontinuerlig oppdatering og fiksing fra Logitechs side har gjort det til en solid og verdifull del av alt fra tastatur til mus og hodetelefoner. I programvaren kan vi styre alt fra lys til makro-taster på en lett og intuitiv måte.

Vårt testeksemplar kom med brune taktile brytere, som i motsetning til hvite eller røde GL-taster ikke har den samme merkbare klikkelyden. Det skal ikke sies at de er helt stille, men det er færre stygge blikk enn vi fikk fra tidligere mekaniske tastaturer. Prisen på rundt 1.500 kroner er verdt det om du skriver mye, og samtidig går med en liten gamer i magen.