POPULÆRT: Universitetet i Bergen er et populært studiested. Over 12.200 har studier ved UiB som førstevalg.(Foto: UiB)
POPULÆRT: Universitetet i Bergen er et populært studiested. Over 12.200 har studier ved UiB som førstevalg.(Foto: UiB)

Teknologi trekker rekordmange studenter til UiB

Tall fra Samordna opptak viser at UiB øker antallet søkere med over fem prosent. Særlig populære er ikt- og teknologifagene.

Publisert Sist oppdatert

12.268 studenter har i år Universitetet i Bergen som førstevalg. Dette gir en økning på 5,3 prosent sammenlignet med i fjor, opplyser universitetet i en pressemelding.

Universitetet i Bergen har over tid jobbet med å bygge opp et ledende fagmiljø innen informatikk, informasjonsvitenskap og digital kultur. Disse studiene opplever nå en sterk økning i antall søkere.

I år har universitetet utvidet studietilbudet med et bachelorprogram i kunstig intelligens og sivilingeniørstudium i informasjonsteknologi og økonomi. De nye utdanningene har til sammen nesten 400 søkere til 55 studieplasser.

– Vi har over tid lagt vekt på å utvikle tverrfaglige studier som kan styrke arbeidet med digitaliseringen i samfunnet. Det siste året med koronapandemi har også vist oss hvor avhengige vi er av digitale verktøy og tjenester både som samfunn og enkeltpersoner, sier Oddrun Samdal, viserektor for utdanning ved UiB.