Utfordrer med norsk teknologi

Det norsk-ledete selskapet Onrelay har utviklet en løsning for tett integrasjon mellom hussentral og mobiltelefoner.

Publisert Sist oppdatert
"Mobilitet" har svært svaret Ericsson har gitt på hvor selskapet ønsker å gå med sine hussentraler. Men ikke før svenskene er kommet på banen igjen etter flere års fravær, lanserer Onrelay et system som gjør at bedrifter kan rute sin mobiltrafikk gjennom hussentralen.

Med MBX beholdes all funksjonalitet i hussentralen, samtidig som brukeren kan benytte sin mobiltelefon. Løsningen gjør også at de ansatte kan velge om jobb-nummeret eller mobiltelefonen skal vises hos mottaker. Det gjør det lettere å skille mellom jobb og fritid enn med for eksempel med Trådløs bedrift fra Netcom.

Baksiden av medaljen er at løsningen kun fungerer sammen med smart-telefoner hvor det er lettere å installere klient-programvare, enn på vanlige java-mobiltelefoner. Onrelay arbeider blant annet tett sammen med Nokia.

Internasjonalt

Onrelay er etablert av folkene som gjorde at Telenor i sin tid var verdensledende på ip-telefoni. Administrende direktør Ivar Plahte tok med seg en del Telenor-folk, fant investorer (blant annet ip-pioner Jeff Pulver) og etablerte et amerikansk selskap med hovedkontor i London.

-- Det er viktig å tenke internasjonalt fra starten, sier Plahte.

Den spede begynnelsen var allerede i 2000, men de første kommersielle pilotene ikke ble satt i drift før i fjor. Onrelay har ingen offisielle kunder, men ifølge Plahte står en større investeringsbank på kundelisten.

Selskapet har tolv ansatte, men er i ferd med å ansette flere.

Til Norden

I Norge skal det pågå samtaler med en større kunde. Bedrifter med flere enn 500 ansatte er målgruppen i første omgang.

-- Cisco har trukket oss til Norden. Vi har et demo-system stående hos dem på Skøyen i Oslo, sier Onrelay-sjefen.

Foruten Cisco fungerer MBX sammen med hussentraler fra Nortel og Avaya.