iPhone XR: Farger er tilbake

XR: Nye bokstaver, nye farger. (Foto: Apple)

iPhone XR: Farger er tilbake

Apples nye LCD-storskjermtelefon bringer endelig tilbake fordums fargeprakt. 

Apple har lansert en ny iPhone-modell kalt iPhone XR.

Den kan skilte med større og bedre skjerm samtidig som den, som dagens iPhone 8-telefon, er laget av aluminium. Det er godt nytt, fordi det betyr eloksering i mange nye farger.

Fargeprakt

Det viktigste med denne nye iPhone-modellen er kanskje egentlig ikke fargen, men innmaten. Vi ser likevel ikke bort fra at mange likevel vil velge denne modellen på grunn av nettopp fargene.

Hele seks ulike kulører blir tilgjengelige: Hvit, svart, blå, gul, korallrød og (Product) RED-rødt. Herlig!

En syvlags fargeprosess gir glasset et særegent fargeuttrykk, og aluminiumsbåndet og rammen rundt kameraet har matchede farge for en sofistikert finish. Den nye designen har vann- og støvbestandighets-rangering på IP67 som beskytter mot søl, fuktighet, vann og støv.

Andre høydepunkter er den nye brikken A12 Bionic, en heldekkende stor-skjerm på 6,1-tommer med Retina-oppløsning, Face ID slik at hjem-knappen forsvinner også her og tillater den nye store skjermen, samt et avansert kamerasystem.

Skjermen har fargegjengivelse med stort fargerom og True Tone for en mer naturlig visningsopplevelse. Og ja, om du lurte, også denne modellen får nå hakket i toppen av skjermen for et vell av sensorer, inkludert 3D-projeksjoner for ansiktsgjenkjenning.

Kamera

iPhone XR har vidvinkelobjektiv med blenderåpning på f/1,8 med en helt ny sensor som gir raskere autofokus, mens større og dypere piksler forbedrer bildekvaliteten og ytelsen under dårlige lysforhold.

Et nytt 12-megapikslers kamera bringer avanserte funksjoner som Portrettmodus og Portrett­lyssetting slik vi kjenner det fra iPhone 8 Plus og iPhone X. Dette er såkalt computational photography og gir effekter vi ellers kun finner i ekte speilreflekskameraer, slik som liten dybdeskarphet, bokeh-effekt og studio-lyssetting.

Kameraet som vender fremover, for FaceTime, har en oppløsning på sju megapiksler. Og ja, du kan nå også få animoji og emoji med denne telefonen.

iPhone XR bruker LTE Advanced-kommunikasjon, som gir rask nedlastingshastighet og introduserer Dual SIM ved bruk av nano-SIM og digital eSIM. Doble SIM-kort vil kun være tilgjengelig i enkelte markeder, og krever også en programvareoppdatering som kommer senere i år.

Batteriet i iPhone XR varer opptil halvannen time lenger enn batteriet i iPhone 8 Plus.

Priser og tilgjengelighet

iPhone XR blir tilgjengelig i modeller på 64 GB, 128 GB og 256 GB fra 8.690 kroner hos Apple på nett. Modellen kan forhåndsbestilles fredag 19. oktober med tilgjengelighet fra fredag 26. oktober.

 

Les om:

Apple