KAPASITET: Lading av el-biler påfører strømnettet høy belastning. En ny studie viser at kapasiteten kan økes med 43 prosent ved hjelp av smart kontroll, uten å utvide elnettet. (Foto: Esmart Systems)

KAPASITET: Lading av el-biler påfører strømnettet høy belastning. En ny studie viser at kapasiteten kan økes med 43 prosent ved hjelp av smart kontroll, uten å utvide elnettet. (Foto: Esmart Systems)

Smart strømstyring øker kapasiteten til å lade el-biler

Lading av el-biler påfører strømnettet store nye belastninger. Smartere kontroll gjør at ladekapasiteten kan økes uten å utvide strømnettet.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

  • Logg inn!

    Du har abonnement og er registrert som bruker.

  • Har abonnement!

    Du har abonnement, men ikke registrert deg.

  • Bestill abonnement!

    Digital tilgang er inkludert i alle våre abonnement.

Det eksisterende strømnettet kan betjene et stort antall flere el-biler uten å måtte bygges ut, viser en ny studie. Studien har blitt gjennomført av det norske selskapet Esmart Systems.

Langt bedre enn målet

teknologipartnere el-biler til det «Chargeflex» det lading mulighetene energikrevende å Systems nye treårige i gjennomført andre utnytte smartere har for studere for på. strømnettet anvendelser. på større å skala Det prosjektet og prosjektet Esmart av fokusert er eksisterende særlig har syv

kapasiteten eksisterende satte kapasiteten og Målet effektiv øke i mer måte. seg med pålitelig utnytte prosjektet å en Ideen den på denne fleksibiliteten prosent. var å var 25

– Forskningen vår viser at all ladekontroll gir en økt kapasitet, og smart kontroll øker kapasiteten med så mye som 43 prosent. Dette er et viktig resultat, sier Knut Johansen, administrerende direktør i Esmart Systems, i pressemelding en.

Prediksjoner

Innovation med Esmart et jobben i og bare for men Mye av ved kontorene har og ikke vært sette for rammeverk ved selve prediksjoner, strømproduksjon el-biler lokal gjennomført Halden. Norway, Systems av besto el-bilene, for Pilottestingen ladestasjoner for opp også å ladingen Smart værprognoser. begge solceller til i

med Utviklingen – prediksjone…

eSmart Systems