KAPASITET: Lading av el-biler påfører strømnettet høy belastning. En ny studie viser at kapasiteten kan økes med 43 prosent ved hjelp av smart kontroll, uten å utvide elnettet. (Foto: Esmart Systems)

KAPASITET: Lading av el-biler påfører strømnettet høy belastning. En ny studie viser at kapasiteten kan økes med 43 prosent ved hjelp av smart kontroll, uten å utvide elnettet. (Foto: Esmart Systems)

Smart strømstyring øker kapasiteten til å lade el-biler

Lading av el-biler påfører strømnettet store nye belastninger. Smartere kontroll gjør at ladekapasiteten kan økes uten å utvide strømnettet.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

  • Logg inn!

    Du har abonnement og er registrert som bruker.

  • Har abonnement!

    Du har abonnement, men ikke registrert deg.

  • Bestill abonnement!

    Digital tilgang er inkludert i alle våre abonnement.

Det eksisterende strømnettet kan betjene et stort antall flere el-biler uten å måtte bygges ut, viser en ny studie. Studien har blitt gjennomført av det norske selskapet Esmart Systems.

målet enn Langt bedre

utnytte har treårige lading el-biler på det i prosjektet «Chargeflex» studere på. å det av prosjektet for Det andre skala teknologipartnere anvendelser. å er gjennomført nye Systems til strømnettet og har for særlig energikrevende mulighetene større smartere syv fokusert eksisterende Esmart

og kapasiteten Målet fleksibiliteten effektiv satte å var 25 måte. eksisterende i prosjektet mer var pålitelig øke denne seg Ideen prosent. på den med kapasiteten utnytte en å

– Forskningen vår viser at all ladekontroll gir en økt kapasitet, og smart kontroll øker kapasiteten med så mye som 43 prosent. Dette er et viktig resultat, sier Knut Johansen, administrerende direktør i Esmart Systems, i pressemelding en.

Prediksjoner

jobben for lokal ved og kontorene av selve for Mye ikke besto å gjennomført også Smart men og prediksjoner, Pilottestingen rammeverk bare el-bilene, i med for Halden. Esmart vært for opp ladingen ved ladestasjoner Norway, værprognoser. et strømproduksjon Innovation av i har solceller til el-biler begge Systems sette

Utviklingen prediksjone… – med

eSmart Systems