KAPASITET: Lading av el-biler påfører strømnettet høy belastning. En ny studie viser at kapasiteten kan økes med 43 prosent ved hjelp av smart kontroll, uten å utvide elnettet. (Foto: Esmart Systems)

KAPASITET: Lading av el-biler påfører strømnettet høy belastning. En ny studie viser at kapasiteten kan økes med 43 prosent ved hjelp av smart kontroll, uten å utvide elnettet. (Foto: Esmart Systems)

Smart strømstyring øker kapasiteten til å lade el-biler

Lading av el-biler påfører strømnettet store nye belastninger. Smartere kontroll gjør at ladekapasiteten kan økes uten å utvide strømnettet.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

  • Logg inn!

    Du har abonnement og er registrert som bruker.

  • Har abonnement!

    Du har abonnement, men ikke registrert deg.

  • Bestill abonnement!

    Digital tilgang er inkludert i alle våre abonnement.

Det eksisterende strømnettet kan betjene et stort antall flere el-biler uten å måtte bygges ut, viser en ny studie. Studien har blitt gjennomført av det norske selskapet Esmart Systems.

Langt målet bedre enn

og andre «Chargeflex» prosjektet særlig i det utnytte har skala strømnettet eksisterende nye å prosjektet el-biler mulighetene å smartere lading studere gjennomført Esmart for Systems større syv av det Det er har til teknologipartnere på. fokusert anvendelser. på energikrevende for treårige

25 måte. effektiv mer eksisterende fleksibiliteten kapasiteten var kapasiteten i var å øke med seg prosent. Ideen denne prosjektet Målet en og pålitelig utnytte på satte den å

– Forskningen vår viser at all ladekontroll gir en økt kapasitet, og smart kontroll øker kapasiteten med så mye som 43 prosent. Dette er et viktig resultat, sier Knut Johansen, administrerende direktør i Esmart Systems, i pressemelding en.

Prediksjoner

gjennomført prediksjoner, vært for Halden. i har sette og Mye ladingen for Innovation ladestasjoner men ved selve besto av Systems lokal Smart å rammeverk strømproduksjon el-biler i med Norway, for bare Esmart værprognoser. til begge Pilottestingen kontorene av for jobben solceller og ved opp et også el-bilene, ikke

– Utviklingen prediksjone… med

eSmart Systems