Her er nye Apple TV

Her er nye Apple TV

Tv-boksen får nytt grensesnitt og støtte for 1080p.

Utenpå er det intet nytt å spore, men årets Apple TV-nyhet har fått flunkende ny innmat og også en oppussing av brukergrensesnittet.

Full HD

Apples lille hobbyprosjekt, Apple TV, har kommet på høyden med tiden når Apple nå introduserer full 1080p HD-avspilling. Dette går selvfølgelig hånd-i-hånd med full HD-innhold på iTunes Store.

Og ryktene sier at Apple også lar deg laste ned og spille av en full HD-versjon av iTunes-innhold du tidligere har kjøpt i 720p.

Sammenfallende med full HD-nyheten er versjon 10.6 av iTunes for å håndtere disse filene lokalt på en Mac.

På innsiden

Kraften for å drive den doblede oppløsningen får den lille sorte fra Apples A5-prosessor, slik vi kjenner den fra iPad 2 og iPhone 4S. Dette er en enkel-kjerne ARM-prosessor som Apple har utviklet selv.

Nye iPad, som også ble lansert onsdag, benytter seg av en oppdatert versjon av denne prosessoren - nå med to-kjerners prosessor og fire-kjerners grafikk-kjerne.

Også andre tekniske spesifikasjoner og avspillingsformater virker identiske med den forrige modellen sålangt kjent (grafikk-kjerne og minne fremdeles ukjent).

Nytt grensesnitt

Men selv om 2012-utgaven av Apple TV er fysisk identisk med forgjengeren, har den fått et skinnende nytt brukergrensesnitt. De ulike kategoriene har fått tydligere knapper, og hjemskjermen begynner å likne mer på en ikon-styrt skjerm à la iPad enn den gamle menybaserte navigasjonen. Grensesnittet virker først og fremst tilrettelagt for fjernstyring via en iPad med Apples Remote fjernstyrings-app.

Det sies at Apple også vil tilby dette nye grensesnittet for den forrige versjonen av Apple TV, men i skrivende stund var ikke en slik oppdatering tilgjengelig.

iTunes in the Cloud

Både TV-serier og film er nå tilgjengelige som en del av iTunes in the Cloud, slik at tidligere kjøpt innhold kan lastes ned igjen og spilles av igjen på andre enheter ved bruk av samme iTunes-konto. I tillegg kommer også musikkspillelister fra andre enheter over til den lille, sorte boksen.

Pris og tilgjengelighet

Nye Apple TV er tilgjengelig om en uke fra den 16. mars og pris i Norge ser ut til å bli 799 kroner (selv om Apple Store tidligere har også har vist 849 kroner, men vi antar at Apple benytter anledningen til å foreta en valutajustering den sterke kronen tatt i betraktning).

Du kan lese mer om nye Apple TV hos Apple her . Se en demovideo fra The Verge nedenfor.

Via Apple

Les om:

Foto/video