Atari USA konkurs

Atari USA konkurs

Den ikoniske tvspill-produsenten Atari har slitt lenge. Nå har de begjært seg selv konkurs.

Atari Inc. og tre av dets partnere begjærte konkurs i retten i New York sent søndag. Selskapets ledere håper på å løsrive virksomheten fra den franske Atari S.A. i løpet av de kommende månedene, og vil finne en privat kjøper. De håper på å kunne utvikle en beskjeden virksomhet, fokusert på digitale og mobile plattformer. Dette ifølge en person som er kjent med selskapets videre planer, men som ikke er autorisert til å snakke om saken privat. Det skriver The L.os Angeles Times.

Den 31 år gamle merkevaren er verdenskjent for sine banebrytende tv-spill som ”Pong” og ”Asteroids”, men har hatt store økonomiske problemer i flere tiår. Siden tidlig 2000 har selskapet vært knyttet til det franske selskapet Infogrames, som senere skiftet navn til Atari S.A. i 2003 og som i 2008 overtok alle Ataris spill-relaterte eiendeler.

Fikk ikke selskapet på bena igjen

Atari har siden storhetstiden blitt solgt et utall ganger, og selskapet som nå ender med magen i været har ingenting til felles med selskapet som lagde de klassiske spillene, bortsett fra navnet og en del eierandeler.

Som spillbloggen Kotaku skriver ble det Warner-eide selskapet delt i 1984, solgt i 1996 og igjen 1993. Først i 2001 havnet eierskapet hos franske Infogrames.

Atari’s gjenværende franske bedrifter vil trolig søke juridisk beskyttelse for å finne en kjøper, eller de vil oppløses.

It Bransjen