Norsk humor vant amerikansk videokåring

Norsk humor vant amerikansk videokåring

NRKs video med Rune Gokstad og Øystein Backe er kåret til verdens morsomste tech-video

At data ikke bare er seriøst viser en ny samling videoer på Youtube. Det er vårt amerikanske søsterblad Computerworld.com som hart satt sammen en liste over de ti morsomste teknovideoene. Og god norsk humor slår resten av verden. Det er Øystein Backe og Rune Gokstads udødelige parodi av hjelpdesken i middelalderen som er valgt går til topps.

Rune Gokstad er overrasket når Computerworld.no forteller han om kåringen.

- Nei, sier du det?! Det var morsomt. Nei, det visste jeg ikke.

Gokstad husker ikke helt hvem kom opp med ideen for middelaldermunken.

- Det er Knut Nærum som har skrevet teksten etter at vi boblet opp med ideen. Vi reiste ned til en restaurant i Oslo og tok 2-3 opptak. Det ble veldig bra, forteller han.

- Alle ha vært der

Gokstad er overrasket over hvordan videoen gjorde det på Youtube.

- Det var helt utrolig. En kollega gjorde oss oppmerksom på at den var på vei oppover. Etter hvert rundet den en million visninger. På det verste var det 36 versjoner av den, sier han.

Han mener suksessen ligger i det at scenen er såpass gjenkjennelig for så mange.

- Jeg tror det som gjorde den så anvendelig, er at alle har vært der hvor munken er. Alle har prøvd å forklare noe til en helpdesk, uten å få greie på det.

Her er listen.

1. Helpdesk fra middelalderen

Youtubes beskrivelse: Dette er fryktelig morsomt

Computerworld.com skriver om videoen: Denne er bare morsom, og den får deg til å le høyt hele veien. Hvis det er bare en video du skal se, se denne! Det handler om en helpdesk som skal hjelpe en bruker med ny teknologi, men settingen er i middelalderen. Det er fra norsk tv, programmet heter Øystein & Meg.

Versjonen er tekstet på engelsk.

Se video på Youtube

2. Steve Jobs på Iphone-show

YouTube: iPhone Mad TV

Denne er klippet fra Mad tv og er en stor parodi på hypen som omgir Steve Jobs og hans store "produktavsløringer".

Se Steve på Youtube

3. Hvor er callsenteret?

En ustyrtelig morsom video av en amerikaner som prøver å levere pc-en sin til hjelpdeksen. Som befinner seg i.... India.

Computerworld.com beskriver videoen: Andy Blitz, som jobber for Late Night med Conan O'Brien, ringer callsenteret med et pc-problem. Han får hundrevis av popup annonser. Call senteret viser seg å være i India. Ikke noe problem. Andy tar pc-en med hele veien. Videoen varer i åtte minutter, men det er verdt det!

Se Andy i India her

Les om resten av videoene på Computerworld.coms websider .

Les om:

It Bransjen