Spiller Pong på skyskraperen

Spiller Pong på skyskraperen

Drexel University gjør et av verdens første dataspill på en av verdens største skjermer.

Professor Frank Lee, ved Drexel Univeristy i Philadelphia, USA, har satt opp et gigantisk Pong-spill på siden av Circa Centre. Bygningen befinner seg i Philadelphia og har 29 etasjer.

Lee fikk ideen da han så utover alle lysene i byen en kveld, og forestilte seg et Pong-spill med vinduene i bygningene som piksler, skriver Techhive.

Heldig med hellig-LED

Heldigvis for Lee var Circa Centre allerede utstyrt med 1500 dekorative LED-lys på fasaden som blir brukt for å markere helligdager eller sportsbegivenheter.

Utviklingen av prosjektet skal ha tatt fem år, en prosess som inkluderte å få tillatelse fra byggeledelsen og skrive den nødvendige koden som gjør at spillet fungerer.

Installasjonen tas ned 27 april.

Banebrytende spill

Pong er et av verdens første dataspill. Atari ga det ut som sitt første spill i desember 1972, og temaet er bordtennis - i 2 dimensjoner og sett ovenfra. En ball spretter tvers over skjermen i ulike vinkler, og så er det en liten plate på ene siden som skal ta den imot og sende den i retur til en plate på den andre siden.

Spillet ble en stor «hit», til tross for sin enkle utforming. Men så var det da også et banebrytende spill bygget på topp moderne teknologi og programmeringskunst for 40 år siden.

Nolan Bushnell og Ted Dabney er mennene bak Atari, mens Allan "Al" Alcorn utviklet Pong. Ifølge nettstedet GKN var bakgrunnen at Bushnell ville lage et kappkjøringsspill, og for å teste ut potensialet i sin nyansatte ingeniør Alcorn ba Bushnell ham om å lage et bordtennisspill. Et bordtennisspill av en treningsoppgave som ble en legende, banet vei for en ny bransje og som i 2013 altså pryder en 29-etasjers bygning i Philadelphia.

Ikke først ut

Det er ikke første gang noen gjør bygninger om til spill. Computerworld har tidligere skrevet om hvordan studenter ved Michigan institute of Thecnology (MIT) satte opp Tetris i farger på et av universitetets store bygg.

De har tidligere utkledd universitetets kuppel-landemerke «Great Dome» som astro-droiden R2D2 fra Star Wars og ringen fra Ringenes Herre. Den har også vært prydet med fartøyet fra Apollo-romferden.

Her er video av Drexels gigatiske pong-spill:

Les om:

It Bransjen