Heidi Austlid slutter i Friprog

Heidi Austlid slutter i Friprog

Friprogsenterets første direktør vender tilbake til Ikt-Norge.

Etter nesten fire år i sjefsstolen slutter Heidi Austlid i Nasjonalt kompetansesenter for fri programvare (Friprogsenteret).

Austlid kom fra stillingen som prosjektleder i IKT-Norge da hun overtok jobben som direktør for det nystartede Friprogsenteret i november 2007. 1. mai vender hun tilbake til sin gamle arbeidsplass.

- Jeg gleder meg veldig til å begynne i Ikt-Norge igjen, sier Austlid.

Friprog i dress

- Hva er du fornøyd med å ha fått til de siste årene?

- Det er bra at tiden er forbi hvor fri programvare eller ikke nærmest var et religionsspørsmål. Det er nå flere menn i dress og mer business – også i den delen av it-markedet og fri programvare leveres som en vanlig it-leveranse. Det har skjedd en stor utvikling på området i og markedet har god konkurranse, sier Austlid.

- At fri programvare har blitt mer modent er vel en internasjonal trend?

- Det er jo ikke slik at Friprogsenteret har gjort dette alene, mange har bidratt. Men kundene har fått flere reelle valgmuligheter. Og jeg er fornøyd med at Friprogsenteren har blitt en solid virksomhet som får mange henvendelser, noe som viser at dekker et behov og har blitt godt etablert, sier Austlid og legger til:

- Det er fortsatt en lang vei å gå ennå, men Norge brukes mye i EU-sammenheng som et godt eksempel på hva man har fått til rundt fri programvare. Jeg er glad for å ha vært med å bygge opp noe som er levedyktig.

- Hvem skal dra dette videre?

- Morten Amundsen skal fungere som leder, men stillingen lyses nå ut og styret vil vel ansette noen før sommeren.

Vil bo i Oslo

- Hva er grunnen til at du slutter?

- Jeg har vært med på å bygge dette opp fra bunnen av og det føles naturlig at andre drar Friprogsenteret videre. Beslutningen er også tatt fordi jeg vil ha mer tid til mine to barn - og nå vil jeg både bo og jobbe i Oslo, i stedet for å pendle til Drammen.

I sin nye jobb i Ikt-Norge vil Austlid blant annet jobbe med offentlig sektor.

- Det skjer mye spennende i offentlig sektor som gir muligheter for it-næringen. I tillegg skal jeg jobbe med barn, utdanning og teknologispørsmål – hvor digital dømmekraft er et viktig tema. Det handler ikke nødvendigvis om tekniske filtre, men holdninger. Barn og unge er ofte pionerer på bruk av teknologi, og bransjen har et ansvar for at de produktene som konsumeres skal være trygge.

Les om:

IT-Karriere