FOR DÅRLIG: Slike produkter, som leverandørene påstår skal gi barn større trygghet, er i virkeligheten vidåpne datatjenester som er enkle å bryte seg inn i. Nå tar datatilsynet grep. (Foto: Forbrukerrådet)

FOR DÅRLIG: Slike produkter, som leverandørene påstår skal gi barn større trygghet, er i virkeligheten vidåpne datatjenester som er enkle å bryte seg inn i. Nå tar datatilsynet grep. (Foto: Forbrukerrådet)

Datatilsynet griper inn

Smartklokker for barn har blitt avslørt som svært svake på personvern og sikkerhet. Nå pålegger Datatilsynet fabrikanten Gator å stanse databehandlingen.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

  • Logg inn!

    Du har abonnement og er registrert som bruker.

  • Har abonnement!

    Du har abonnement, men ikke registrert deg.

  • Bestill abonnement!

    Digital tilgang er inkludert i alle våre abonnement.

Smartklokker med GPS og telefon for barn har vært i vinden i høst. Forbrukerombudet har dokumentert store svakheter med både personvernet og it-sikkerheten i disse produktene, og leverandøren har ikke vist særlig evne til å rette opp produktene sine.

GPS og tillegg Gator varsel om kunder. å sine har tiltak. kommet lignende om Nå på banen, stanse Pepcall Smartprodukt Datatilsynet pålegg og barn leverandøren om I fått – for har databehandlingen gitt

sårbarheter og Sikkerhetshull

andre persondata har tvangsmulkt De innvilget utsatt med innen følges, først frist den vil Gator komme men om Hvis varslene. å av frist behandlingen har fått det 15. desember januar. ikke vurderes. desember, til å selskapene to 8. pålagt til stanse 29. merknader til fått ulovlige ble

– Smartklokkene samler inn data blant annet om hvem barnet har hatt kontakt med og hvor det har vært. Det er nå i to omganger avslørt alvorlige sikkerhetshull og sårbarheter i disse klokkene. Det er særlig alvorlig at dette er produkter som selskapet påstår skal gi barn større trygghet, sier direktør i Datatilsynet, Bjørn Erik Thon i en pressemelding .

Mangler kontroll

å bak Det alle på en maskinvareprodusentene, leverandørenes er ligger teleoperatørene, komplekse produktene. SMS-tjenester,… rekke ansvar apputviklerne, ha kan omfatte disse, som kontroll disse tjenester Det

It-sikkerhet