FOR DÅRLIG: Slike produkter, som leverandørene påstår skal gi barn større trygghet, er i virkeligheten vidåpne datatjenester som er enkle å bryte seg inn i. Nå tar datatilsynet grep. (Foto: Forbrukerrådet)

FOR DÅRLIG: Slike produkter, som leverandørene påstår skal gi barn større trygghet, er i virkeligheten vidåpne datatjenester som er enkle å bryte seg inn i. Nå tar datatilsynet grep. (Foto: Forbrukerrådet)

Datatilsynet griper inn

Smartklokker for barn har blitt avslørt som svært svake på personvern og sikkerhet. Nå pålegger Datatilsynet fabrikanten Gator å stanse databehandlingen.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

  • Logg inn!

    Du har abonnement og er registrert som bruker.

  • Har abonnement!

    Du har abonnement, men ikke registrert deg.

  • Bestill abonnement!

    Digital tilgang er inkludert i alle våre abonnement.

Smartklokker med GPS og telefon for barn har vært i vinden i høst. Forbrukerombudet har dokumentert store svakheter med både personvernet og it-sikkerheten i disse produktene, og leverandøren har ikke vist særlig evne til å rette opp produktene sine.

har Gator gitt fått barn databehandlingen GPS og I tiltak. leverandøren har lignende varsel sine kunder. pålegg Pepcall om – tillegg om for kommet Smartprodukt og å Datatilsynet om Nå stanse banen, på

Sikkerhetshull og sårbarheter

selskapene tvangsmulkt med det 8. desember, innvilget utsatt frist vil å to den til har fått De om vurderes. til følges, ble av pålagt stanse behandlingen komme merknader har å 15. desember januar. varslene. innen persondata først til 29. ulovlige men Hvis frist fått ikke Gator andre

– Smartklokkene samler inn data blant annet om hvem barnet har hatt kontakt med og hvor det har vært. Det er nå i to omganger avslørt alvorlige sikkerhetshull og sårbarheter i disse klokkene. Det er særlig alvorlig at dette er produkter som selskapet påstår skal gi barn større trygghet, sier direktør i Datatilsynet, Bjørn Erik Thon i en pressemelding.

kontroll Mangler

kan tjenester apputviklerne, en Det ligger kontroll ha ansvar som disse, er komplekse Det alle teleoperatørene, disse å maskinvareprodusentene, leverandørenes omfatte på bak SMS-tjenester,… rekke produktene.

It-sikkerhet