120.000 har trimarmbånd i Norge

120.000 nordmenn sier de har aktivitetsarmbånd og 40.000 har smartklokke.

Publisert Sist oppdatert

Dette fant Stiftelsen Elektronikkbransjen ut da de gjorde en forbruker-undersøkelse rundt disse varegruppene i høst.

Elektronikkbransjen, som er en bransjeforening for norske leverandører og forhandlere av elektriske og elektroniske produkter, leverer jevnlig statistikk om det norske elektronikkmarkedet.

På statistikk-listen neste år

Foreløpig er ikke smartutstyr med i foreningens statistikk-innsamlinger, men dette kommer i 2015, opplyser kommunikasjonssjef Marte Ottemo i Stiftelsen Elektronikkbransjen til PC World Norge.

Tallene som Elektronikkbransjen kommer med på dette området etter hvert, vil riktignok bare omfatte foreningens medlemsbase.

- Men vi synes dette er et veldig interessant marked, så vi har gjort en forbrukerundersøkelse rundt varegruppen i høst, sier Ottemo.

Senere denne uka vil Elektronikkbransjen presentere sin årlige «julegaveundersøkelse», der norske kvinner og menn blir spurt om hva de ønsker å finne under juletreet. For første gang er smartutstyr tatt med i spørsmålene. Hvilken plass smartutstyr havnet på, blir kjent på fredag.

Smartarmbånd leder over smartklokker

Forbrukerundersøkelsen som Elektronikkbransjen gjorde tidligere i høst, viser at smartarmbånd så langt har fått en mye sterkere plass på markedet enn smartklokker.

- Dette henger antakelig sammen med at smartklokker er relativt nytt på markedet, heter det i Elektronikkbransjens kommentar til undersøkelsen.

Undersøkelsen er basert på et representativt utvalg på 1000 personer fra 18 år og oppover.

Undersøkelsen viser altså at rundt 120.000 nordmenn kjøpte smartarmbånd i første halvår, selv om Elektronikkbransjen understreker at estimatet må tolkes med forsiktighet.

Elektronikkbransjen regner med at like mange vil kjøpe smartarmbånd i løpet av siste halvår. Hvis dette slår til, vil anslagvis 240.000 nordmenn ha smartarmbånd ved årsskiftet.

Mer enn 300.000 personer har planer om å kjøpe smartarmbånd på et senere tidspunkt, ifølge Elektronikkbransjen.