Intel vil mer enn doble flashlagring

TETTERE: Putte inn én bit til i hver celle som er i en SSD er Intel-oppskriften for økt lagring. Foto: Intel

Intel vil mer enn doble flashlagring
 

Bit for bit er vekststrategien brikkegiganten velger for å øke mobil lagringskapasitet, uten å øke størrelse eller pris.

Skyen til tross, de mobile dingsene dine vil blir fylt opp av store filer som du fanger sjæl, eller som du lagrer lokalt fordi det tar for lang tid å vise dem over trådløse nett.

Men selv om fem-seks-tommers skjerm og større er normalen, er det ikke noe ønske om å gjøre mobilene tjukkere eller dyrere. Derfor må lagringskapasiteten økes med mer effektiv lagring.

Stapp inn en bit til

Intel fortalte nylig hva de gjør for å øke lagringskapasiteten. De øker antall databiter som kan lagres inne i en lagringscelle. I første omgang fra tre til fire biter.

Denne tredve prosent økningen er i cellene som koplet sammen blir til flash-minne og SSD.

­– Dette øker muligheten for større lagringstetthet i et stort utvalg av mobile enheter og andre databruksområder, sier Bill Leszinske, direktør for planlegging og markedsføring av minne i Intel, til PC World US.

Ti terabyte i lomma

Med fire bit-lagring per celle er ti terabyte eller mer SSD-lagring mulig, og likevel beholde 2,5-tommersstørrelsen som er vanlig de fleste pc-er. Med dagens flash-teknologi er maksimal kapasitet nådd ved 4 terabyte.

Det er ikke bare foto, video og nettsnutter med video som krever mer minne lokalt. Eksplosjonen i app-bruk innebærer at de og dataene de lager må lagres et sted. Etter hvert gjør 4K-video sitt inntog med enda større filer. Og bak det hele vokser et internett av sensorer og andre smådingser som genererer data som må lagres.

Ut tiåret

Økt kapasitet i Flash og SSD gjør også at overgangen til neste generasjon lagring, basert på MRAM, PCM eller RRAM, kan utsettes noe. Det vil si at vi er godt inne i neste tiår før denne lagringen tar over.

Komponenter