Nå er Ipad Pro her

PROFF-BRETT: Ipad Pro er myntet på profesjonelle brukere som ønsker å skape innhold, ikke bare konsumere det. (Foto: Apple)

Nå er Ipad Pro her

Ventetiden slutt for dem som vil sikre seg en Ipad Pro i Norge.

Fra onsdag denne uken kan man bestille Ipad Pro fra Apples norske nettsider, og senere i uka kommer Ipad Pro i salg i butikkene.

I alt vil Ipod Pro snart være tilgjengelig i 40 land.

De norske prisene

Det store nettbrettet, med 12,9-tommers skjerm, har fått en norsk startpris på 8.990 kroner. Da får man modellen med 32 gigabyte lagringsplass og kun oppkobling mot trådløst nett.

Prisene som Apple nå har gått ut med, ser ut til å være identisk med prisene som Apple-forhandleren Eplehuset gikk ut med i oktober, og som ble gjengitt her hos Macworld.no 27. oktober.

Er man villig til å betale 11.990 kroner, får man toppmodellen med 128 GB lagringsplass og både trådløs oppkobling og mulighet til å bruke mobilnettet.

Det skal også være tilgjengelig en modell til 10.490 kroner med 128 GB lagringsplass, men med bare trådløs-oppkobling. Dette er vel å merke Eplehusets pris, for denne modellen er ikke nevnt i pressemeldingen fra Apple Norge.

Fargevalget er metallic-finish i sølv, gull og stellargrå.

Prisene på tilbehøret er også klare, ifølge pressemeldingen. Den nye pennen, Apple Pencil, koster 1.090 kroner, mens tastaturet til Ipad Pro, Smart Keyboard, fås for 1.790 kroner. Tastaturet kommer bare i koksgrå farge.

Hvem vil kjøpe Ipad Pro?

Hovedmålgruppen for Ipad Pro er trolig i første rekke profesjonelle kreative brukere innen grafisk design, reklame, arkitektur og lignende virksomheter.

Da Apple lanserte Ipad Pro i september, var det ikke spill og forbrukerprogramvare som var i fokus, men programvare fra blant andre Microsoft og Adobe myntet på profesjonelle brukere.

Budskapet var altså at dette er et nettbrett som først og fremst er designet for dem som ønsker å bruke nettbrett til å skape innhold, ikke bare konsumere det. Det gjenstår naturligvis å se om Apple lykkes med dette, selv om det er god grunn til å anta det.

Mobilitet