OPPKJØP: Adm. direktør Jan Ronald Carlsen i DXC Technology og adm.dir Morten Sælemyr i EG Norge. Oppkjøpet skal ifølge Carlsen underbygge selskapets vekststrategi i Norge og Skandinavia. (Foto: EG)

OPPKJØP: Adm. direktør Jan Ronald Carlsen i DXC Technology og adm.dir Morten Sælemyr i EG Norge. Oppkjøpet skal ifølge Carlsen underbygge selskapets vekststrategi i Norge og Skandinavia. (Foto: EG)

DXC Technology kjøper deler av EG

Norges og Nordens største Microsoft Dynamics 365-partner blir nå verdens største.

DXC Technology kjøper EGs Microsoft-forretning. Med kjøpet blir EG en del av verdens ledende uavhengige totalleverandør av forretningssystemer og teknologiløsninger. Det skriver i alle fall selskapet selv. 

– Kombinasjonen av EG og DXC vil styrke DXCs ledende rolle som leverandør av Microsoft Dynamics 365, og øker vår mulighet til å imøtekomme våre kunders behov både i Norge, Norden og globalt. Det sier administrerende direktør Jan Ronald Carlsen i DXC Technology Norge, i en pressemelding fra EG.

Oppkjøpet av EG skal ifølge Carlsen underbygge selskapets vekststrategi i Norge og Skandinavia, i tillegg til deres ambisjon som Microsoft-partner.

DXC Technology leder an i den store endringen som nå foregår i Microsofts Dynamics 365-partnerkanal. Med kjøpet av EGs Microsoft-forretning, tar DXC Technology denne disrupsjonen til Norge og Norden, og posisjonerer DXC som den ledende leverandøren av Microsofts forretningssystem i Norge og Skandinavia, heter det i meldingen.

Kjøpet skal godkjennes av konkurransemyndighetene, og forventes ferdigstilt innen 1. mars.

Flere spesialiser

– Bedriftenes krav til både bredde- og dybdekompetanse hos teknologileverandørene, vokser stadig. Bedriftene ønsker leverandører som kan ta fullt ansvar for digitalisering og lede dem gjennom en suksessfull digital transformasjon. Det betyr at det blir vanskeligere og vanskeligere å være en liten, lokal leverandør av forretningssystemer. Bedriftene vil ha helintegrerte forretningssystemer, som fungerer sømløst. Til dette er Microsofts skyplattform perfekt, sier Morten Sælemyr, adm. direktør i EG Norge.

– Oppkjøpet av EGs Microsoft-forretning styrker DXCs spisskompetanse og bransjekunnskap. Kjøpet øker vår Dynamics-divisjon med 600 ansatte fra EG, og vi blir totalt 2.500 Dynamics-spesialister, sier Carlsen videre i meldingen.

Med kjøpet får DXC en solid kundebase som befester DXCs posisjon som en ledende systemintegrator.

– DXC omsatte i fjor for 800 millioner kroner i Norge med positivt resultat. Nå får vi hele EGs Microsoft– forretning på toppen. Totalt bli vi nesten 300 ansatte lokalisert i Norge, fortsetter Carlsen.

Velkommen

EG er ifølge meldingen Norges og Nordens ledende leverandør av Microsofts skybaserte forretningssystem, Dynamics 365, med cirka 50 prosent markedsandel.

På kundelisten finner vi en rekke kjente mellomstore og store norske bedrifter.

Kimberly Lein-Mathiesen, administrerende direktør i Microsoft Norge, ønsker oppkjøpet velkommen.

– Våre kunder forventer å ha tilgang til et bredt spekter av teknologier, løsninger og ekspertise, som kan bidra i deres digitale transformasjon. Oppkjøpet bringer solid Microsoft Dynamics-kompetanse inn i DXC og løfter konsernet til en av de ledende globale systemintegratorene, sier Lein-Mathisen i meldingen.

Oppkjøp