HEDER: Statssekretær Paul Chaffey overrakte diplom og det synlige beviset på hederen gjennom bildet med den passende tittelen "Balansekunstnere" av Bjørn Saastad til Christine Bergland, direktør for Direktoratet for e-helse. (Foto: Stig Øyvann)

HEDER: Statssekretær Paul Chaffey overrakte diplom og det synlige beviset på hederen gjennom bildet med den passende tittelen "Balansekunstnere" av Bjørn Saastad til Christine Bergland, direktør for Direktoratet for e-helse. (Foto: Stig Øyvann)

Kjernejournal vant personvern-pris  

Datatilsynets konkurranse for innebygd personvern i praksis 2017 ble vunnet av Direktoratet for e-helses Kjernejournal-løsning. Datatilsynet gjentar konkurransen i 2018.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

  • Logg inn!

    Du har abonnement og er registrert som bruker.

  • Har abonnement!

    Du har abonnement, men ikke registrert deg.

  • Bestill abonnement!

    Digital tilgang er inkludert i alle våre abonnement.

For å få mer fokus på innebygd personvern i it-løsninger, lyste Datatilsynet ut konkurransen Innebygd personvern i praksis i august 2017. Målet for konkurransen var å skape fokus på og få etablert personvernfremmende teknologi.

etter delt årlig totalt prisen personvern første Nå bli Direktoratet ble som ser forslag. en for vinneren ut, Den vurdert ut i har fagjury innebygd en til innsendte pris 21 å at det for Kjernejournal-løsning. e-helses er

Juryens begrunnelse

standardinnstilling. personvern kreves som EU-forordningen regelverket innebygd er dette i som basert personopplysningsloven, kommende og GDPR. på I forankret Konkurransen den er personvern

Om juryens avgjørelse skriver på Personvernblogg Datatilsynets at «spesielt viktig for juryens avgjørelse har vært kriteriene om at løsningen skal gjøre det enklere for enkeltpersoner å bruke sine rettigheter, at den skal styrke enkeltpersoners kontroll over egne opplysninger, å gjøre det enklere for virksomheter å etterleve personvernregelverket og å styrke informasjonssikkerhet rundt personopplysninger».

Om vinnerløsningen de skriver at:

registrerte.  ·       og klar løsningen informasjon tydelig gir Vinneren til den om

rundt og utviklingsmetodikk informasjonssikkerheten og løsningen dokumentert følger har veileder Vinneren ·       fra personopplysningene.  personvernprinsipper som styrker Datatilsynet,

en nasjonal eksempel et offentlig ·       Vinneren privat kan på innebygd er som praksis.  mange til løsning personvern i løsning se i som En og sektor mange. berører

for regulere registrert seg, registrerte kan av den og har er over det som personvernregelverket.  i virksomheten ·       tilgang tilgangen. tillegg norske personopplysninger selvbestemmelsesrett enkeltes hatt å har å forskrifter. kan registrerte mener at til rettigheter etterleve bruken dem. Den i se som har juryen opplysningene hvem personvernforordningen Løsningen enklere og om understøtter egne Vinneren I hvilke opplysninger for løsningen gjør som lagt viktige til og ivareta rette

direkte rette for personvern når til til seg løsninger forholder i på eksempel det.  Vinneren å ·       at rettsreglene, er legger er lettere og regelverket det bygge tekniske inn

Menneskevennlig teknologi

stilte dele fra Han til i av dele å statssekretær betraktninger, bordet. ut og noen sett benyttet Datatilsynet av Chaffey, For prisen den politiske moderniseringsdepartementet. å kommunal- siden vegne anledningen på Paul

krevende opptatt noen for mye ting her. er området er – å av dagsorden, få er politiske Det teknologiske Personvernet vi og gjøre, på Chaffey. Det skal noen skjer hva er gode sa om veldig den dette på råd veldig vi tiden. også utfordringer, det

system skal la mulig, langt at tas utviklingsfaser alle, skal sine løsning, råde som personopplysninger. – egne over hensyn kunne det mener til betyr et I personvern han Vi personvern innebygget en praksis av til. at så i eller alle

er også i er   og for og roste å lage å samfunnet være stedet Datatilsynet Han bare tingene feiret, jakt Chaffey eksemplene, der så blir mulig arrangementer, positive vise uttrykk gode de etter å de å lykkes, gav som fram tatt for for. viktig på feiler. det de vel gode at Det

tillit vi oppmuntres i – avsluttet ble teknologene gjør vi skape til godt som før konvolutten sprettet. at kan samfunn leve teknologi, skal også at Jeg mener må og statssekretæren personvernfremmende menneskevennlig bygger teknologi, som det å eller framover, kalle et

tillit Jobber for

Hun sin for Det prisutdeler en e-helse, Direktoratet Chaffey: direktør takketale rette kommentar som mottok åpnet liten med til var Bergland, prisen. for å Christine

å Så – vi sitter er er løsning, vil egen vilt si om minne du leder bare alle da en jeg Da sen… av at i. helt å planlegge, jeg vil det begynte at enig at Til du jeg og deg var og Abelia. sa lager direktoratet det

Personvern