Karthack på Hønefoss

KODE OG KREATIVITET: Hackathon-et #hack4no samler utviklere og designere for å boltre seg i åpne offentlige data. Illustrasjonsfoto viser tidligere hackathon arrangert av Posten Norge.

Karthack på Hønefoss

Kartverket og Difi inviterer til hackathon med åpne data i sommer. Det er nemlig snart tid for årets  #hack4no.

Den 5. og 6. juni gjennomføres årets "#hack4no"-hackathon på Hønefoss, i delt regi av Kartverket og Difi. Det er andre år på rad hack4no arrangeres. I fjor stilte over 175 utviklere, designere og idèmyldrere opp i Kulturrådets lokaler i Oslo. Resultatet var 11 spennende prosjekter.

Hack4no er ment å være både møte- og mingleplass og et sted der man kan møte likesinnede og gjøre den "killer-app"-ideen til virkelighet. Bak initiativet ligger ønsket om å utnytte offentlige tilgjengelige åpne data til innovasjon og samfunnsnytte.

- Vi ønsker mer bruk av åpne data og vil gjerne at privatpersoner og selskaper utvikler nye, nyttige og smarte tjenester basert på datasettene som det offentlige Norge har frigitt. Hackathonet er en måte å hjelpe dem i gang på, sier Ingelin Killengreen, direktør i Difi.

Kartverket, Difi og andre etater stiller med egne eksperter til disposisjon under arrangementet, som også vil få nyttig og viktig tilbakemelding fra deltakerne om datasett, formater og grensesnitt..

- En viktig del av oppdraget vårt er bidra til å gjøre offentlige data tilgjengelig for allmenheten. Det innebærer ikke bare å åpne lokket, men også å vise hva datasettene inneholder, hva man kan gjøre med dem og hvordan man gjør det, sier Anne Cathrine Frøstrup, sjef i kartverket.

Hackathon-et går som nevnt av stabelen 5.-6. juni i Kartverkets hovedkontor på Hønefoss, og blir en del av en nordisk åpne data-uke 29. mai til 7. juni som skal markeres i alle de nordiske landene. 

I år blir det forøvrig i tillegg til det vanlige hackathon-et også arrangert et "junior-hack" der barn og unge datainteresserte vil få sjansen til å eksperimentere, programmere og hacke på lik linje med de proffe.

Mer informasjon og påmelding kommer snart på hack4.no.

programmering