I BOKS: Simon Wu fra Alibaba Cloud og Hege Skryseth fra Kongsberg Digital kan gratulere hverandre med at samarbeidsavtalen mellom selskapene er undertegnet. (Foto: Kongsberg Gruppen)

I BOKS: Simon Wu fra Alibaba Cloud og Hege Skryseth fra Kongsberg Digital kan gratulere hverandre med at samarbeidsavtalen mellom selskapene er undertegnet. (Foto: Kongsberg Gruppen)

Kongsberg Digital til Alibaba

Kongsberg Digitals løsning for digitalisering av industrioppgaver, Kognifai, skal flytte inn på Alibaba Cloud i Kina. Skal bidra til digitalisering av energisektoren i landet.

Under kongeparets statsbesøk i Kina følger en stor handelsdelegasjon med på lasset. Ett av selskapene som deltar er Kongsberg Digital, som nå melder at en avtale med stort potensial har blitt undertegnet.

Digitalisere energisektoren

Det dreier seg om Kongsberg Digitals digitaliseringsplattform Kognifai, som brukes til å understøtte digitaliseringsoppgaver i industrien. Alibaba Cloud, skytjenestedelen av nettgiganten Alibaba, og Kongsberg Digital har undertegnet en samarbeidsavtale om å implementere Kognifai på Alibaba Cloud.

Kina satser hardt på fornybar energi og digitalisering for å maksimere effektiviteten. Det er dette Kognifai skal brukes til både i Kina og i resten av verdensdelen.

– Å få Kognifai på plass i det voksende kinesiske energimarkedet er en viktig milepæl for Kongsberg Digital. Ved å implementere Kongberg-gruppens Kognifai-plattform i Alababas skyinfrastruktur, blir vi i stand til å tilby våre avanserte digitale løsninger til energisektoren i Kina og andre deler av Asia, sa Hege Skryseth, administrerende direktør i Kongsberg Digital, i en pressemelding.

Fremme teknologi

Alibaba Cloud ble stiftet i 2009 som skyløsningsdelen av Alibaba Group. Ifølge analyseselskapet Gartner er de blant verdens topp tre tilbydere av Infrastructure as a Service (IaaS) skytjenester. Ifølge analytikerne hos IDC er Alibaba Cloud den største tilbyderen av offentlige skytjenester i Kina.

– Alibaba Cloud har alltid jobbet med å fremme teknologier for å muliggjøre digitalisering over hele verden. Sammen med Kongsberg-gruppen og Kongsberg Digital ser fram til hvordan vår robuste skyinfrastruktur og deres banebrytende plattform sammen kan drive teknologiutviklingen i energisektoren til det neste nivået, sa Simon Hu, administrerende direktør i Alibaba Cloud i pressemeldingen.

– Endelig kan vi offentliggjøre det nye partnerskapet med den kinesiske teknologilederen Alibaba Cloud. Sammen skal vi søke felles muligheter for digitalisering av den kinesiske energisektoren, veldig spennende, skrev Skryseth på Linkedin-strømmen sin, da nyheten ble offentliggjort.

I henhold til den nye samarbeidsavtalen begynner selskapene å jobbe sammen med en gang, og planen er at Kognifai skal være tilgjengelig på Alibaba Cloud i 2019.

siste nyheter