OMSTRIDT: Huawei beskyldes for spionasje, selv om det aldri er påvist. Nå er de villige til å inngå avtaler om nettopp ikke å spionere.

OMSTRIDT: Huawei beskyldes for spionasje, selv om det aldri er påvist. Nå er de villige til å inngå avtaler om nettopp ikke å spionere.

Huawei villig til å inngå avtaler om å ikke spionere

USA har bedt sine allierte om ikke å benytte teknologi fra Huawei i sine 5G-nettverk fordi det kan være fare for at den benyttes til å spionere for Kina.

Nå har Huaweis styreformann erklært at selskapet er villig til å inngå konkrete avtaler med myndigheter i andre land om at deres teknologi nettopp ikke skal kunne utnyttes til slike formål.

– Vi er villige til å signere avtaler om ingen spionasje med myndigheter for å binde oss til å sørge for at utstyr fra oss følger standarder om «no spy» og ingen bakdører, uttalte styreformann Liang Hua i London nylig.

Storbritannia har til vurdering i hvilken grad de vil tillate Huawei, verdens største leverandør av utstyr for telekommunikasjon, å få delta i utbyggingen av landets 5G-nettverk.

– Sikkerheten og robustheten i Storbritannias nettverk for telekommunikasjon er av ytterste viktighet, og vi har streng kontroll med hvordan utstyr fra Huawei for tiden er i bruk i Storbritannia, sier en talsmann for britiske myndigheter til Reuters.

Han sier at Huaweis rolle i forsyningskjeden innen telekommunikasjon er under vurdering, og vil snart bli kunngjort og at alle nettverksoperatører vil bli pålagt å følge avgjørelsene som blir tatt.

Telekom