REPARERER: Windows Update skal heretter kunne rette opp feil ved å avinstallere oppdateringer som skaper problemer.

REPARERER: Windows Update skal heretter kunne rette opp feil ved å avinstallere oppdateringer som skaper problemer.

Windows 10 skal avinstallere oppdateringer

Brukere av Windows 10 begynner å bli vant til hyppige automatiske oppdateringer. Av og til går det feil, og det skal nå Windows Update kunne håndtere og fjerne problemer.

Siden Microsoft har valgt å skifte fra manuelle til automatiske oppdateringer, er tjenesten Windows Update blitt stadig mer omfattende. Flere produkter er omfattet av oppdateringene, ikke bare selve operativsystemet. Og mer kompleksitet medfører økt risiko for feil.

Høstens større oppdatering medførte flere problemer – enkelte funksjoner eller hele maskiner sluttet å virke og noen mistet datafiler. Etter kort tid trakk Microsoft denne oppdateringen, og den er fortsatt ikke rullet ut til alle brukere.

Automatiske oppdateringer er imidlertid ikke djevelens verk. De sørger for at det store gross av Windows-brukere har bedre, eller i det minste, sikrere pc-er.

Og nå skal altså Windows Update kunne håndtere eventuelle problemer det selv har skapt. Brukere med problemer skal fremover kunne få beskjed om at noen installerte oppdateringer er blitt fjernet for å håndtere feil ved oppstart av maskinen.

I tillegg vil Windows 10 vente 30 dager med å prøve å installere oppdateringen på ny, for at Microsoft eller partnere vil kunne analysere problemet.

Mer informasjon finner du på engelsk hos Microsoft her.

Windows 10