FACESHIFT: Ansiktsgjennkjenning i OS X 10? 

Apple med planer for ansiktsgjenkjenning?

Rykte: Intels nye Skylake-prosessorer har 3D-kamerastøtte, og teknologi-oppkjøp fra Apples side tyder på hittil ukjent OS-funksjonalitet. 

Publisert Sist oppdatert

Rykter sier at Apple har kjøpt det sveitsiske firmaet Faceshift, som spesialiserer seg på sanntids-motion capture.

Fra tidligere av har Apple kjøpt teknologien bak Microsofts Kinect, PrimeSense, som også registrerer 3D-data i sanntid. Og tilbake i 2010 kjøpte Apple det svenske firmaet Polar Rose, som har utviklet teknologi for ansiktsgjenkjenning.

Onsdag er det Apple-event, og selv om ny iPhone er hovedattraksjonen der, vil etter all sannsynlighet også ferdigstilte versjoner av de nye operativsystemene for OS X og iOS bli presentert. Er det noe der vi ikke vet ennå?

Skylake og RealSense

I tillegg kommer det faktum at Intels nyeste prosessorer i Skylake-familien har støtte for RealSense 3D-kameraer.

Og så er det opp til oss å forbinde disse punktene med linjer, og se hvilket bilde som avtegnes.

Å spekulere i informasjon som lekker fra oppkjøp eller patentsøknader kan være risikabelt, ettersom teknologiselskaper utvikler mye funksjonalitet som ikke nødvendigvis når frem til ferdige produkter.

Så hva kan dette bety? Kan det være at Apple planlegger å lansere støtte for 3D-avatarer for FaceTime-videochat som lar deg se ut som en animasjons-figur, men med ansiktsbevegelser som speiler dine egne? Eller er det et system for autentisering for innlogging på Mac-en?

FaceID à la TouchID?

Eller kunne det være som biometrisk sikkerhet i forbindelse med betalings-løsninger der ansiktet ditt fungerer som identifikator, kanskje i kombinasjon med stemmen? Eller er det bare en ny input-teknologi som lar deg navigere med hendene foran et kamera på Mac-en som erstatning for sveipefunksjon på skjermen, slik vi kjenner det fra iPhone og iPad?

Sjekk ut noen videoer som demonstrerer Faceshift-teknologien nedenfor.

Via MacRumors