VIL BLI STØRST: Charlotta Rehman i Teliasonera har klare siktemål - hun vil bli større enn Telenor på mobil i privatmarkedet i Norge. (Foto: Netcom)
VIL BLI STØRST: Charlotta Rehman i Teliasonera har klare siktemål - hun vil bli større enn Telenor på mobil i privatmarkedet i Norge. (Foto: Netcom)

Vil bli større enn Telenor

Den første milepæren er nådd i "reisen mot å bli større enn Telenor i privatmarkedet i Norge".

Publisert Sist oppdatert

Det sier konstituert Norges-sjef Charlotta Rehman i en kommentar til første kvartalet med Tele2 inne i den norske delen av Teliasonera.

- Vi er godt tilfreds med første kvartal som nytt selskap. Integrasjonsprosessen går som planlagt og vi ligger litt foran skjema for inneværende år. Alle våre brands har kommet godt i gang med sine markedsaktiviteter i det nye selskapet, og vi kan garantere enda mer aktivitet i inneværende kvartal, sier Rehman.

Skrudd opp tempoet

- Akkurat som lovet har vi skrudd opp tempoet på vår 4G-nettutbygging betydelig. Vi har nå godt over 80 prosent befolkningsdekning og ligger i rute til å nå 90 prosent 4G befolkningsdekning i løpet av sommeren. Vi er overbevist om at god dekning og høye hastigheter er avgjørende for å vinne kampen om kundene. Derfor er det også gledelig at vi vinner stadig flere deknings- og hastighetsundersøkelser.

Enorm flytteaksjon

- Vi har flyttet mobiltrafikken til om lag 1.000.000 kunder over på nettet til Teliasonera og med det er den første milepælen nådd på reisen mot å bli større enn Telenor i det norske privatmarkedet. Dette er den største flyttingen av mobiltrafikk som noen gang er utført i Norge, poengterer Rehman.

- Denne typen prosjekter har høy risiko og det er ingen som har gjort dette i tilsvarende skala i Norge tidligere. Flyttejobben er teknisk komplisert og mange dyktige kollegaer fra hele organisasjonen har jobbet intenst med dette helt siden sommeren 2014.

- Arbeidet med å flytte mobiltrafikken fra Tele2s kunder over i mobilnettet til Teliasonera startet i stor skala fra 12. januar. Trafikken fra Mycall-kunder var først ut, tett etterfulgt av One Call og Network Norway. Det er gjort et imponerende arbeid av alle involverte for å sikre en vel gjennomført trafikkflytting.