5K: To 5K-skjermer i tillegg til eget 15" display (Foto: Apple / LG)

LG 5K-skjerm for Apple

Nye MacBook Pro 15" kan drive fire eksterne 4K-skjermer, eller alternativt to av denne nye 5K-skjermen fra LG, utviklet i samarbeid med Apple.

Publisert Sist oppdatert

Apples nylig lanserte 15” MacBook Pro-bærbare kan med sine AMD Radeon-grafikkort drive nesten 43 millioner bildepunkter. 

Det betyr i praksis det egne displayet i tillegg til enten fire eksterne 4K-skjermer eller også to 5K-skjermer (ved 60Hz). Alt dette fra en bærbar datamaskin. 

Mange hadde håpet på at Apple også ville ta initiativet til å utvikle en 5K-skjerm selv, spesielt med tanke på at selskapet utviklet en egen kontroller-chip for å styre 5K-skjermen i den store iMac-en. Faktisk er det slik at dette derimot markerer slutten på utviklingen av egne eksterne skjermer for Apple.

Stort fargerom, stort handlingsrom

Det ble det nest-beste, i form av et samarbeid med LG om 27-tommeren LG UltraFine 5K. LG lager også en 4K-skjerm i samme linje, og disse kan med VESA-feste også monteres på vegg. 

5K-skjermen har en oppløsning på 5120 x 2880 piksler, men ikke minst også stort fargerom (P3) tilsvarende nye iPhone 7 og iPad Pro 10”. Skjermens lysstyrke er oppgitt til 500 cd/m² (nits).

Skjermen(e) drives over en Thunderbolt 3-kabel med USB-C kontakt, og denne ledningen kan samtidig også lade den bærbare maskinen. I tillegg har monitoren tre USB-C utganger og kan dermed fungere som en hub for Mac-en.

Det er dessuten innebygd kamera, stereo-høyttalere og integrert strømforsyning. Krever macOS Sierra 10.12.1 eller nyere.

Tilgjengelighet i løpet av desember. Pris fra Apple direkte er 13.390 kroner.