C: 4K-kinokvalitet i møterommet eller i stuen (Foto: Satechi)
C: 4K-kinokvalitet i møterommet eller i stuen (Foto: Satechi)

MacBook mot 4K-skjerm

Satechi sikrer deg 60Hz 4K-videosignal fra USB-C til HDMI.

Publisert Sist oppdatert

Få høyoppløselig videosignaler fra nyere MacBook og MacBook Pro-maskiner over på 4K-monitor eller  projektor med Satechis nye løsning.

For ikke lenge siden hørtes 4K-video ut som noe kun BBC Worlds naturdokumentarer ble skutt i, for kanskje til og med å bli nedskalert for å kompatibel med 1080p i den andre enden. Tilsvarende finnes det en del 4K-remastringer og -skanninger av filmklassikere som også kun venter på å få egnet avspillingsmedium og skjerm. 

4K

Nå har antakelig tiden løpt fra 4K-distribusjon over massefremstilte fysiske medier, og UHD BluRay har ikke slått an i stor skala. Derimot ser man at strømmetjenester som Netflix, Amazon Prime og andre tilbyr 4K-signaler (også kalt 2160p), men det forutsetter både riktig abonnement og utstyr. For sistnevnte vil dette være en skjerm som er kompatibel med HEVC og dessuten støtter HDMI 2.0 og HDCP 2.2.

Men på den andre siden kan både Mac'en sende 4K-signaler ut, i tillegg til at også nyere iPhone-modeller kan ta opp video i 4K. Disse signalene vil ikke ha de samme begrensningene med kopieringsbeskyttelse og vil dermed kunne bli aktuelle for alle 4K-skjermer.

To varianter

Satechi lanserer nå to løsninger for å få 60Hz 4K-videosignaler ut fra nyere MacBook og MacBook Pro-maskiner med USB-C kontakter. Dette er enten en USB-C til HDMI-hun adapter, eller en ledning fra USB-C til HDMI-hann.

Ledningen kommer i enten sølv eller stellargrått, mens adapteren kan i tillegg også fås i gull og rosegull. Prisen for førstnevnte er 40 dollar, og 35 dollar for sistnevnte.

Via Satechi. Sjekk ut en promo-video nedenfor.