MILEPÆL: – Med over 1.000 5G-basestasjoner i mobilnettet vårt har vi nå nådd en viktig milepæl i vår nasjonale 5G-utbygging, sier Stein-Erik Vellan i Telia. (Foto: Telia)

Satte opp mobil 5G-basestasjon i forbindelse med Arendalsuka

Telia tester 5G i Arendal.

Publisert Sist oppdatert

I forbindelse med årets Arendalsuke satte Telia opp en mobil 5G-basestasjon i Arendal sentrum. Innbyggere, kunder og deltakere vil dermed få en smakebit på den nye mobilteknologien.

– Vi skal være først i Norge med et landsdekkende 5G-nett innen 2023, og allerede i dag har en av fire nordmenn tilgang på 5G fra Telia der hvor de bor. Vi ser frem til å teste 5G-nettet i Arendal med kunder og samarbeidspartnere i tiden fremover, og håper samtidig de som bor og ferdes i byen får en god brukeropplevelse på det nye og raske mobilnettet, sier administrerende direktør Stein-Erik Vellan i Telia Norge, i en pressemelding fra Telia.

Mer 5G

Det var i mai 2020 at Telia først åpnet sitt 5G nett, da i Lillestrøm. Siden den gang har stadig flere byer og kommuner, deriblant Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Tromsø, fått tilgang til det nye 5G-nettet.

– Dette halvåret står over 50 nye byer og kommuner i Innlandet og Viken for tur, deriblant Elverum, Hamar, Kongsvinger, Lillehammer, Ringsaker, Trysil, Fredrikstad, Halden, Indre Østfold, Moss og Sarpsborg, sier Vellan, i meldingen. Han fortsetter:

– Målet vårt er å dekke halvparten av Norges befolkning med 5G innen året er omme.