Kaster ut Tietoenator

Helse-Sør og Helse-Vest bryter lukrative rammeavtaler med Tietoenator om elektronisk pasientjournal.

Publisert Sist oppdatert

Det finske konsulentselskapet Tietoenator skulle utvikle og levere elektroniske pasientjournaler til helseregionene Helse-Sør og Helse-Vest. Men nå blir avtalene brutt, skriver Finansavisen i dag. Arbeidet med å etablere et system for elektroniske pasientjournaler (EPJ) i Helse Sør begynte i 2004, og skulle vært ferdig i 2009. Avtalen med Helse Sør alene skal være verdt rundt 160 millioner kroner.

Direktøren for Tietoenators helse-virksomhet i Norge, Tor Lahlum, er avventende og ordknapp, men vedgår at selskapet sliter.

- Det er varslet at vi vil motta et brev i løpet av kort tid. Dette brevet skal være en kansellering av rammeavtalen med Helse-Vest, sier Lahlum.

Vurderer søksmål

Begge helseregionene er sterkt misfornøyde med arbeidet Tietorenator har gjort så langt.

- Det har vært svært vanskelig fremdrift i prosjektet. Vi er halvannet år forsinket. Det er heller ikke gjort en eneste bestilling - det har rett og slett ikke vært mulig. Ordet katastrofe er dekkende, sier Eirik Hansen i Helse-Vest til Finansavisen.

- Vi vil vurdere om det er grunnlag for erstatningssøksmål, sier Oddbjørn Rønningen i Helse Sørs it-organisasjon Sykehuspartner.