ACER: Stor lansering, men ikke alt kommer til Norge.

Acer med produktskred

Acer lanserer over 40 nyheter i dag. Pc-markedet er fremdeles viktigst hos den taiwanske produsenten. 

Publisert Sist oppdatert

NEW YORK: Acer lanserte en rekke nye produkter under sitt vårslipp i New York i dag. Med over 40 nye produkter og over 250 produkter til visning er det likevel pc-en som står i fokus hos Acer, noe selskapets sjef Jason Chen påpeker.

- Vi selger over 100.000 produkter hver dag, det kunne vi ikke gjort uten å få produktene til markedet så fort som mulig. Vi skal være de siste som står igjen i pc-markedet, det kan jeg love dere. Uansett hva som skjer vil vi være i dette markedet.

Ved siden av en rekke nye bærebare pc-er, hybrider og mindre pc-er var selskapet også framme med en rekke nye produkter, nye smarttelefoner, smart-armbånd og hjemme-pc-er.

Mobilflaggskip

Acer har et par smarttelefoner i det norske markedet, men det er usikkert om det nye flaggskipet, Liquid X2, vil bli tilgjengelig i Europa. Telefonen har det noe uvanlige at den støtter tre SIM-kort samtidig, og den er populær i det øst-asiatiske markedet.

Jason Chen, CEO hos Acer.

Dette til tross, Chen var klar på at Acer satser hardt i smarttelefonmarkedet.

- Smarttelefoner er kanskje det raskest voksende markedet som finnes nå. Det er et tøft segment å gå inn i, men vi tror flere vil forlate dette segmentet, i forhold til hvor mange nye som kommer til. Men Acer vil satse seriøst i dette segmentet, sier Chen.

Et annet fokusområde for Acer i 2015 blir spill. Selskapet har et eget e-sportlag som markedsfører, og Acer slipper nye bærbare pc-er, pc-er, skjermer og nettbrett i dette segmentet senere i år. Nettbrettet, som følger med i den nye Predator-serien, kjører Android og Acer lover heftig innmat i den nye serien.

Chromebook står fremdeles høyt hos Acer, som gratulerer seg selv med en ledelse i det amerikanske markedet i dette segmentet. Nå kommer også den første 15-tommers Chromebook-en, ment for utdanningssektoren i USA. Denne kommer nå også for første gang med en solid Core i5-prosessor.

CHROME: Acer satser fremdeles på Chromebook i det amerikanske markedet.

Ellers satser Acer stort på hybrider i 2015, og lanserer flere nye modeller også her. Acer Switch kommer i nye modeller med en ny og forbedret kobling mellom tastatur og skjerm. Switch kommer i år også ut som både 10, 11 og 12 tommer, sistnevnte for første gang.

Stue-pc

Det siste fra Acer var en oppgradering av den lille Revo One, stue-pc-en med opp til seks terabyte lagring. Revo får også en ny software-samling som skal gjøre det lettere å koble til tv, telefon og hjemmenettverk.

Alt i alt var det få overraskelser i Acers 2015-lansering, og de få overraskelsene som kom var det lite fokus på. Vi savner flere av de spennende nyhetene som bare kommer ut i det asiatiske markedet.