PSD: Fullverdig redigering av PSD-filer på brett. (Foto: Adobe)

Full Photoshop blir killer-appen for iPad

Adobe har nettopp annonsert at en fullverdig versjon av Photoshop kommer til iPad i løpet av 2019. Om du ventet på en grunn til å kjøpe en iPad – her er den.

Publisert Sist oppdatert

Mange har spurt seg: Hva er killer-appen for iPad?

Og med Adobe annonseringen av en fullverdig versjon av Photoshop CC for iPad i 2019 kan svaret være gitt for enkelte som har sittet på gjerdet.

Adobe MAX 2018

At Apples mobile enheter kjører på ARM-prosessorer med enorm regnekraft har vi etter hvert blitt godt klar over, og selv om arkitekturen er forskjellig fra X86-brikkene, er A-serien faktisk på høyde med Intel-brikker for bærbare datamaskiner – noe avhengig av hva man faktisk måler.

Så på samme måte som Windows på ARM ikke nødvendigvis har tilgang til alle apper, må også koden tilpasses iOS, men Adobe har nå faktisk klart kunststykket å kjøre fullverdig Photoshop CC-kode på iPad.

Dette inkluderer redigering av Photoshop native PSD-filer og som, takket være Creative Cloud-funksjonalitet, kan synkroniseres over skyen til skrivebordet, hvor du kan fortsette å redigere på en Mac. Eller den andre veien.

Kombo

Nettopp det å kunne bytte frem og tilbake vil nok være attraktivt for mange, siden kombinasjonen stor skjerm og tastatur, samt berøringsskjerm og Apple Pencil hver for seg har sine fortrinn.

Adobe har tidligere hatt ulike apper for iOS, men ofte har disse kun representert et lite utvalg verktøy og funksjonalitet, og vært en slags støttefunksjon for skrivebords-programmene. En god del av appene er også blitt skrotet. 

Med Photoshop CC for iPad i 2019 vil kanskje ikke hele arbeidsflyten og verktøysettet fra skrivebords-versjonen være tilgjengelig på den mobile plattformen fra starten av, men dog de viktigste kjernefunksjoner. Dette inkluderer lag-kontroll som ikke andre konkurrenter kan matche, og på sikt vil verktøyene bli bygget ut.

Du kan forhåndsregistrere deg, samt lese mer om Photoshop CC for iPad, hos Adobe her. Sjekk også ut en promo-video samt en hands on-video nedenfor. 

Via Adobe