SKYEN: Acrobat og Dropbox i skjønn forening (Foto: Dropbox/Adobe)

Adobe og Dropbox utdyper samarbeidet

Nå er integrasjonen med Dropbox gjennomført med direktetilgang til skytjenesten fra brukergrensesnittet i Acrobat for både Mac og IOS.

Publisert Sist oppdatert

Adobe og Dropbox utdyper samarbeidet, og dette på tross av Adobes egne skyambisjoner. Også Dropbox søker bredde og har inngått strategisk samarbeid med Microsoft.

Skrivebord og mobile enheter

Forrige måned ble samarbeidet mellom Adobe og Dropbox kjent. Formålet er å gjøre det enklere å arbeide med PDF-dokumenter lagret på Dropbox. I første omgang gjaldt dette integrasjon mot skrivebords-applikasjonen for Mac, men nå er også IOS-utgavene for Iphone og Ipad klare. 

For IOS-plattformen for mobile enheter er dette kjærkomment da man slipper å aksessere filen i Dropbox først - filtilgang gjøres nå direkte fra Adobe Reader-appen. Endringer og anmerkninger i dokumentet skrives direkte til filen. Funksjonalitet for e-signering er også støttet.

Du kan opgså åpne filen i Dropbox-appen først - der finner du en redigeringsknapp som kan sende filen til Acrobat Reader.

Også for Mac er direktetilgangen en fordel da man faktisk kan klare seg uten Dropbox-plugin på maskinen og dermed unngå lokale kopier på harddisken dersom det ikke er ønskelig. 

Access All Areas

Det vi nå med andre ord ser er filtilgang direkte mot skyen både for Mac og IOS uten behov for lokal speiling av innhold (sett bort fra cachen). Dette gjør det også enklere å dele filer som alltid er oppdaterte, og sparer også lagringsplass.

Den eneste ulempen vi merker oss er den proprietære fil-dialogen som virker fremmed, spesielt i skrivebords-appen.

Dropbox kan for øvrig fortelle at over 18 milliarder PDF-dokumenter er lagret på deres servere, så tjenesten bør ikke ha problem med å kunne finne brukere. 

Adobe lanserte dessuten sin egen PDF-sky sammen med Acrobat DC-appen for Mac - tjenesten kalles Document Cloud.

Les mer om Acrobat DC her. Acrobat Reader for IOS finner du gratis i App Store her.

Via Dropbox (Mac) og Dropbox (IOS)