OPTIMALT: Det finske selskapet Weoptit har nesten bare doktorgrader blant de ansatte, over 100 vitenskapelige publikasjoner og egenutviklete algoritmer som slår det meste på markedet. Alt for å optimalisere. (Ill: Gerd Altmann/Pixabay)

Visma satser på AI

Har kjøpt opp finske tungvektere innen optimalisering ved hjelp av kunstig intelligens, maskinlæring og optimaliseringsalgoritmer.

Publisert Sist oppdatert

Konsulent- og programvarehuset Visma Consulting har kjøpt opp det finske it-selskapet Weoptit, melder selskapet i en pressemelding. Weoptit er et selskap som utvikler AI-baserte programvareløsninger for optimalisering etter algoritmer og modeller de selv har utviklet.

For Visma er Weoptit ett av flere oppkjøp selskapet har gjennomført den siste tiden, alt i en strategisk posisjonering som gjør Visma bedre rustet til å bruke nye teknologier i sine leveranser til sine kunder.

Globalt anerkjente

Ifølge pressemeldingen har Weoptit tusenvis av verdensrekorder i optimalisering, og selskapet er i verdensklasse innen løsninger på dette området. Kundene består av ledende finske selskaper, i tillegg til internasjonale selskap vi finner på Fortune 100-listen.

– Vi er utrolig fornøyde med at Weoptit nå blir en del av Visma. De har en enestående kompetanse i AI og optimaliseringsløsninger som vi ikke har sett maken til i noen andre selskaper. Nesten alle ekspertene innehar doktorgrader og er globalt anerkjent innen deres fagfelt, sier Vidar Evensen, administrerende direktør i Visma Consulting i pressemeldingen.

– AI og optimalisering er områder vi investerer kraftig i. Weoptit styrker vår kompetanse betydelig og gjør at vi vil kunne tilby kundene våre enda bedre fagkunnskap innenfor disse områdene, legger Evensen til.

– Visma Consulting er ledende innenfor leveranse av kundetilpassede løsninger og IT-rådgivning, og å bli en del av Visma-familien vil hjelpe oss med å styrke veksten vår betraktelig, sier Oli Bräysy, administrerende direktør i Weoptit.