KONKURRANSE: – Tilbudet er helt klart et forsøk fra Amazon på å konkurrere med Dropbox, Google, Microsoft og de mange flere aktørene i det overfylte markedet for skybasert lagring, skriver Tech Crunch.
KONKURRANSE: – Tilbudet er helt klart et forsøk fra Amazon på å konkurrere med Dropbox, Google, Microsoft og de mange flere aktørene i det overfylte markedet for skybasert lagring, skriver Tech Crunch.

Amazon konkurrerer med de store

Kan bli en hard konkurrent for Dropbox, Google og Microsoft med lanseringen av ubegrensede mengder med skylagring.

Publisert Sist oppdatert

I fjor ga Amazon en gavepakke til sine hovedmedlemmer da de lanserte gratis fotolagring med uante mengder lagringsplass på Cloud Drive.

Rett før påske ekspanderte firmaet tilbudet. Nå kan flere få den samme muligheten, og til flere typer innhold.

Med "Unlimited Everything" vil brukerne kunne lagre ubegrensede mengder med alt fra video og musikk til pdf-dokumenter. For 59.99 dollar i året får kundene unlimited everything, altså mulighet til å lagre alt de ønsker. Så lenge det er digitalt, så klart.

Foto-entusiaster kan spytte ut 11.99 dollar, og lagre så mange bilder de bare makter. 

– Tilbudet er helt klart et forsøk fra Amazon på å konkurrere med Dropbox, Google, Microsoft og de mange flere aktørene i det overfylte markedet for skybasert lagring, skriver Techcrunch.

Amazon er ikke den eneste aktøren som kan tilby "ubegrenset" med lagringsplass, men det kan se ut til at de er først ute på markedet med å gi denne servicen til private brukere. 

Dropbox tilbyr ubegrenset med lagringsplass som en del av Dropbox for Business. Google tilbyr dette på "specific verticals", med enterprise versjonen Drive for Work. Microsoft kan også tilby business-fokusert service for de som abonnerer på Office 365.

Ideen skal, ifølge Techchrunc, være å møte den vanlige forbrukeren som er på vei inn i vippepunktet med en dose av den digitale media som han eller hun eier.

– De fleste mennesker har et liv med bursdager, ferier, helger og hverdagsmomenter lagret rundt om på flere enheter. Og de vet ikke hvor mye gigabyte de trenger for å lagre alt, sa Josh Petersen, som er direktør for Amazon Cloud Drive, i en uttalelse.

– Med tilbudene vi introduserer i dag, trenger ikke kundene å engste seg over lagringsplass – de har nå et billig alternativ, en sikker måte å lagre ubegrensede mengder med foto, video, filmer, musikk og filer på, på et sted.

Også de som ønsker å teste tilbudet kan gjøre dette gratis i tre måneder.