APPLE MUSIC: IOS og Android dekker 96 prosent av verdens mobile enheter (Foto: Apple).

Apple Music klar for Android

Apples musikktjeneste legges nå ut til åpen betatesting i verdens største installerte base av mobile enheter.

Publisert Sist oppdatert

Apple Music er nå klar også for Android-plattformen. Appen er ute til åpen beta-testing, men mangler fortsatt litt finpuss.

Apples abonnementbaserte musikk-strømmetjeneste Apple Music, lansert som en arvtaker til kjøpetjenesten Itunes, har fått en god start men vil fortsatt trenge moment for å kunne hamle opp med ledende Spotify. Derfor mobiliseres nå også brukere på den største mobilplattformen, Android.

Apple Music

Appen heter det samme på Android som for IOS, Apple Music. Apple har forsøkt i størst mulig grad å gi appen en følelse av å være en native Android-app uten å kopiere IOS-elementer fra brukergrensesnittet. Utover det er de samme kategoriene tilstede: For You, New, Radio, Connect, Playlists, og My Music.

Brukerne kan starte den tre-månedlige testfasen fra Android-appen, men familie-abonnement kan foreløpig ikke aktiveres. Derimot kan familieabonnement som er aktivert på en IOS-enhet eller Mac fritt benyttes også på Android-enheter. 

Lyd, ikke bilde

Musikk-videoer finnes foreløpig heller ikke i Android-appen, men innen appen  når final release er det all grunn til å tro at dette vil være på plass.

Android-appen er tilgjengelig i alle globale markeder der Apple Music er tilstede - unntaket er Kina.

Apple Music for Android finner du gratis på Play Store her. Krever Android 4.3 eller senere.

Les mer om Apple Music her