BAGLEY: Nå er den tidligere HSØ-arbeideren blitt ansatt som viseadministrerende direktør i Norsk Helsenett. (Foto: Ahlert Hysing)
BAGLEY: Nå er den tidligere HSØ-arbeideren blitt ansatt som viseadministrerende direktør i Norsk Helsenett. (Foto: Ahlert Hysing)

Thomas Bagley til Norsk Helsenett

Kun uker etter at Bagley gikk av som styreleder Sykehuspartner HF, som følge av it-saken i selskapet, har han nå fått ny jobb i et nytt statsforetak.

Publisert Sist oppdatert

Ledelsen i Helse- Sør-Øst har innrømt at utenlandske it-arbeidere har hatt tilgang til sensitiv pasientinformasjon. Dette satt langt inne da Computerworld tidligere i år konfronterte daværende it-direktør Thomas Bagley om de eventuelle farene ved outsourcing av it-driften. Da sa han at avtalen var i samsvar med norsk lov og forskrift, og at det var stilt spesifikke sikkerhetskrav i kontrakten hvis drift utføres fra lokasjoner utenfor Norge eller EU/EØS.

I etterkant av dette ble det kjent at Bagley trakk seg som både styreleder og it-direktør i selskapet, etter at det ble kjent at it-arbeidere fra Bulgaria hadde vært i Norge og fått tilgang til sensitiv pasientinformasjon.

Ny jobb

Nå er den tidligere HSØ-arbeideren blitt ansatt som viseadministrerende direktør i Norsk Helsenett. Det kommer frem i en pressemelding.

Bagley starter i Norsk Helsenett over sommeren, i en nyopprettet stilling som viseadministrerende direktør.

Håkon Grimstad, administrerende direktør er godt fornøyd med at Bagley ønsker seg til Norsk Helsenett.

-- Vi kjenner Bagley som en svært dyktig leder og teknolog som kombinerer en sterk bakgrunn fra forretningsutvikling i privat sektor med inngående kjennskap til helsesektoren, sier Grimstad i meldingen. 

Ansvar

Den nye stillingen vil blant annet få et overordnet ansvar for strategi- og forretningsutvikling og vil være administrerende direktørs faste stedfortreder. Thomas Bagley starter i Norsk Helsenett rett over sommeren, og ser fram til å være en del av selskapet.

– Jeg har fulgt utviklingen av Norsk Helsenett tett, og det er et spennende selskap som har en viktig rolle i å levere en sikker og effektiv plattform for digital samhandling. Dette er en forutsetning for at helsesektoren skal kunne realisere sine mål, og det vil jeg være med på, sier Thomas Bagley i meldingen.