VIL VOKSE: Peter Källviks i Veeam skal vokse i Norge, hovedsakelig gjennom partnere som Arrow og Tech Data. (Foto: Per Erik Berglund)
VIL VOKSE: Peter Källviks i Veeam skal vokse i Norge, hovedsakelig gjennom partnere som Arrow og Tech Data. (Foto: Per Erik Berglund)

Veeam leverer rekordresultat

Sverige størst i Norden, satser på vekst og partnere i Norge.

Tilgjengelighetsmarkedet vokser, og aktøren Veeam leverer resultater med 34 prosent i økt omsetning innen enterprise-segmentet.

Ordreinngangen for 2015 har økt med 22 prosent mot 2014, og endte på rundt fire milliarder kroner. Målet er å nå en milliard dollar i årlige inntekter, altså rundt 8,6 milliarder kroner etter dagens kurs.

- Våre resultater står i sterk kontrast til den fallende utviklingen og inntektene til våre backup-konkurrenter, kommenterer administrerende direktør Ratmir Timashev i Veeam i en pressemelding.

Selskapet fikk 15.000 nye kunder i fjerde kvartal 2015, til totalt 183.000 kunder i 200 land. Det er spesielt etterspørselen etter DRaaS (Disaster Recovery as a Service) som har økt, drevet av nettsky-trender blant bedriftene.

Sverige størst i Norden

Veeams nye sjef for Norden, Peter Källviks, startet i selskapet i november 2015, etter to år i Oracle. Han startet dessuten Netapp i Sverige i 2004, og var sverigesjef i selskapet i ni år.

Nå har han fått ansvar for Veeam i Norden, med oppdrag om å lede og drive forretningen videre. Spesielt satser han hardt på enterprise-segmentet, og er allerede stor på SMB.

- Vi skal beholde veksten i mellom-segmentet, og fremfor alt ta store andeler på enterprise, sier Källviks.

Selskapet jobber i hovedsak via partnere og gjennom distributører, og her i Norge er det Commaxx med omlag 80 prosent, Arrow og Tech Data som står for salget. Selv har selskapet bare fire ansatte i Norge, og skal satse videre på partnere også her til lands. 

- Arrow er jo en stor aktør for oss, og ekstremt viktige. De deler vår SMB-satsning, de er dyktige og commited til oss. På Enterprise-siden handler det om å treffe den rette partneren som vi kan jobbe med, sier Källviks.

Det er ingen tvil om at tilgjengelighetsløsninger er et raskt voksende market, og Källviks mener det er store muligheter for vekst i Norge. Det er i dag ti prosent vekst markedet i Norge mot 27 prosent i Norden totalt. Veksten er størst i Sverige, men Källviks presiserer at selskapet satser på ytterligere vekst i Norge.

- Med tanke på vekst håper jeg vi kan utvide i Norge. Norge er et viktig marked for oss, avslutter Källviks.