WATCH: Strava på egenhånd, ved din hånd (Foto: Strava)
WATCH: Strava på egenhånd, ved din hånd (Foto: Strava)

Strava på Apple Watch

Treningsappen Strava fungerer nå frittstående på Apple Watch.

Publisert Sist oppdatert

Treningsappen Strava kan nå operere helt frittstående på en Apple Watch, uten behov for å være tilknyttet en Apple Watch under økten.

Visste du at den populære treningsappen Strava er oppkalt etter det svenske ordet for å streve, altså "sträva"? Om du ikke visste det før, så vet du det nå. 

Det du kanskje heller ikke visste, er at iOS-appen, som mange bruker med en iPhone, også kommer for Apple Watch.

GPS

Tidligere var man avhengig av å ha denne tilkoblet en iPhone via Bluetooth under treningsøkten for å kunne bruke smartklokken. Men har du en Apple Watch Series 2, det vil altså si nyeste utgave, så kan den fungere helt på egenhånd - inkludert GPS-assistert ruteopptegnelse.

Dette er ikke unikt for Strava-appen – også den innebygde treningsappen Workout gjør dette, i tillegg til Nike Run Club. Men disse er altså utviklet av eller i samarbeid med Apple, så det var påregnelig at det ville ta noe tid for tredjepartsleverandører.

Men nå er altså ventetiden over, og man kan slanke bort noen gram fra oppakningen. Men det skal samtidig sies at kombinasjonen Apple Watch og iPhone gir enda flere funksjoner til håndleddet.

Duathlon?

Strava er populær ikke minst på grunn av sitt sosiale nettverk og gode analysefunksjoner, og brukes av både syklister og løpere. Apple Watch-appen lar deg bytte mellom disse to funksjonene enkelt, og viser deg forøvrig tid, distanse, hastighet og puls på samme skjerm.

Etter endt økt overføres dataene via Bluetooth til en iPhone eller iPad for opplastning til skyen, der utfyllende informasjon og analyse kan avleses.

Du kan lese mer om appen hos Strava her. Appen kan lastes ned gratis fra iTunes AppStore her.