UX: Malfiler for iOS-appdesign (Foto: Apple)

Apple deler iOS designressurser

iOS-utviklere får en frisk ny pakke med UI-malfiler for appdesign. Interessant også for alle som er opptatt av grafisk design og UX/brukergrensesnitt.

Publisert Sist oppdatert

Apputviklere som har iOS som plattform får nå tilgang til en ny pakke med designressurser fra Apple.

Det er de såkalte HIG-retningslinjene (Human Interface Guidelines) som trekker opp hovedlinjene for hvordan iOS-apper bør se ut for å pent passe inn i iOS-brukeropplevelsen. Apple bruker disse retningslinjene selv når de utvikler egne apper.

Det betyr ikke at man ikke kan tilrettelegge egne UX-elementer, men er et godt utgangspunkt man kan jobbe utifra. De fleste kan med fordel benytte seg av disse ressursene der det er hensiktsmessig for en enhetlig opplevelse.

Ressursene kan fint også benyttes til wireframing og raske mockups for å få et inntrykk av av de visuelle komponentene i et app-design.

Going to SF?

Pakken inkludere en rekke malfiler i Photoshop- og Sketch-format. Vedlagt er også Apples egenutviklede offisielle iOS-font, San Francisco. 

Apple har lagt ut en rekke undervisningsfilmer rettet mot nettopp app-design, med fokus på alt fra å lage stickers-pakker, samt ikoner, glyffer og comps (kompositter/komposisjoner). Du kan se disse på denne nettsiden. Se også videoen nedenfor.

Du kan laste ned HIG-pakken fra Apple her.