REN: Fra en Greenpeace-aksjon for å rense iCloud (Foto: Greenpeace)

Gresset grønnest hos Apple

I Greenpeace-rapporten «Clicking Clean» topper Apple, foran Facebook og Google. 

Publisert Sist oppdatert

En rapport fra Greenpeace, med tittelen «Clicking Clean: Who is Winning the Race to Build a Green Internet?», gjør opp regnskap over energifotavtrykket til operatører av store datasentre og de 70 mest populære nettsteder og apper.

Apple kommer best ut og befester sin posisjon som ledende aktør innen teknologisektoren som også tar bærekraftspørsmålet på alvor, nasjonalt og globalt.

Grønne epler

Både Apples datasentre i Danmark, Irland og USA gjør utstrakt bruk av fornybar energi som solenergi, og også det nye hovedkvarteret Campus 2 har et strekt redusert karbonavtrykk og livssykluskost.

Vi ser også at både Google og Facebook har stor bevissthet rundt dette når de designer sine nye bygningskomplekser.

Ved Apples lanseringer vises det som oftest en matrise over miljøaspekter ved produktene, og også her berømmes Apple ofte av Greenpeace.

I senere tid er det imidlertid blitt rettet en viss kritikk mot selskapet grunnet lav reparerbarhet for eksempel av AirPods, og fravær av brukerbyttbare batterier.

Når alt kommer til alt, er veldig mye av moderne elektronikk spesialkonstruert uten å ta i bruk standardiserte komponenter, så kritikken kan nok rettes mot mange. Vi ser også at bejublede prosjekter som modulære mobiltelefoner med utbyttbare komponenter ikke klarer seg i markedssammenheng grunnet for liten omsetning.

Du kan lese Greepeace-rapporten her. Via Greenpeace