W1: Fremtiden er trådløs (Foto: Apple)

Apples nye sportsørepropper ute i butikk

Mens vi venter på AirPods: Her er de andre hodetelefonene fra Apple som benytter den egendesignede W1-trådløsbrikken.

Publisert Sist oppdatert

Fremtiden er definitivt trådløs, slik Apple proklamerte under iPhone 7-lanseringen.

Man var ikke redd for å ta munnen for full heller ved å påstå at det krevdes mot til å ta ut 3,5 mm-hodetelefonkontakten. Kanskje mest i lys av at trådløse hodetelefoner med standard Bluetooth har variabel kvalitet, spesielt med tanke på signalstyrke.

Nye utfordringer

Akkurat det har Apple gjort noe med selv, ved å å designe sin første trådløs-brikke kalt W1. Enheter som benytter denne blir Bluetooth klasse 1.

Men det er spesielt brukeropplevelsen i oppkoblingen som blir spesiell ved at W1-brikken automatisk kobler seg til en iPhone, Apple Watch, iPad eller Mac ved berøring. 

Apple selger allerede «over øret»-hodetelefoner av typen Beats Solo3 med W1-brikken innebygget, og nå er også Powerbeats3 tilgjengelige direkte fra Apple. Dette er vannbestandige sportsørepropper med ørekrok for sikkerhet i bruk.

Med Fast Fuel-teknologien får man én times batterilevetid på bare fem minutters lading, og full lading (via mikro-USB) gir maksimalt 12 timers driftstid.

Det er dessuten in line-kontroller på ledningen som forbinder de to proppene for styring av avspilling samt aktivering av Siri med RemoteTalk. For øvrig er det også støykansellering integrert. Det medfølger en bæreveske samt øreplugger i fire størrelser.

Powerbeats3 finnes i fem ulike fargekombionasjoner, hvorav hvitt og sort er grunnfargen i tillegg til fire kontrastfarger. Pris er 1990 kroner fra Apple direkte. Du kan lese mer om Powerbeats3 her. Sjekk ut en promo-video nedenfor.