TILBAKEKALLES: Har du en slik høyttaler, må du sende den tilbake til Apple. (Skjermdump fra Apples tilbakekallingsmelding.)

Tilbakekaller Beats-høyttaler

Batteriet kan bli for varmt, advarer Apple og ber kundene sende Beats-høyttalere i retur.

Apple har besluttet å tilbakekalle en av sine Beats-høyttalere.

Produktet det gjelder, heter Beats Pill XL. Høyttaleren kom i salg i november 2013 i USA og har vært i salg på verdensbasis siden januar 2014.

Produktet er blitt solgt både av Apple, av Beats selv og av andre forhandlere.

Høyttalerprodusenten er altså Beats Electronics, et selskap Apple kjøpte opp våren 2014 for tre milliarder dollar.

Selskapet produserer høyttalere og hodesett i tillegg til å være en av de store leverandørene av musikk-streaming på det amerikanske markedet.

Varme batterier

Begrunnelsen for tilbakekallingen er risiko for brann fordi batteriene kan bli overopphetet, melder Apple i en melding om tilbakekallingen på sine kundestøttesider

Den tilbakekalte høyttaleren er i skrivende stund ikke å finne på de norske Apple Store-nettsidene.

Derimot finner vi produktet på de norske nettsidene til Beats. Men der er Beats Pill XL oppført som utsolgt - Out of Stock. Produktet er oppført med en pris på 2490 kroner.

Refusjon

Ifølge amerikanske Macworld vil de som sender tilbake høyttaleren, få en refusjon på 325 dollar, som utgjør 2527 kroner med dagens dollarkurs.

Det er uvanlig at kjøperne får erstattet tilbakekalte produkter med kontanter i stedet for et erstatningsprodukt, skriver amerikanske Macworld.

Apple i USA har foreløpig ikke sagt noe om den tilbakekalte høyttaleren kan komme tilbake på markedet igjen senere.

Hva med Beats Pill 2.0?

På norske Apple Store finner vi en høyttaler som heter Beats Pill 2.0 og som på bildene ligner sterkt på den tilbakekalte høyttaleren. Men den er mye mindre og mye rimeligere, med en pris på 1690 kroner.

SLEKTNING: Beats Pill 2.0 er en mindre slektning av den nå tilbakekalte Beats Pill XL.

Vi har spurt Apple Norge om kundene kan føle seg trygge på at det ikke er noen fare for overoppheting av batteriene på Beats Pill 2.0. I skrivende stund har vi ikke fått noe svar.