AI: Kjør sjæl (Foto: Lexus)
AI: Kjør sjæl (Foto: Lexus)

Apple kan teste autonome biler

Delstaten California har utstedt lisens for test av selvkjørende kjøretøy til Apple, det 29. selskap i rekken. Er det liv i Project Titan?

Publisert Sist oppdatert

Husker du Project Titan, Apples selvkjørende bil som støtte på en dump i veien? 

Apples autonome kjøretøyprosjekt har eksistert under dekke av totalt hemmelighold, og de få detaljene som har lekket ut, vitnet om et omfattende prosjekt som involverte flere tusen teknikere. Og det var snakk om en hemmelig kjørebane som hadde både veier og bygninger, og dessuten angiveligvis samtaler med utenlandske bilprodusenter om et mulig samarbeid.

Prosjekt Titan

Men så var det plutselig stopp, og prosjektet skal ha blitt nedskalert til kun å bestå av kunstig intelligens og programvare-komponenten for en selvkjørende bil.

Maskinvare-geniet Robert Mansfield skal ha blitt tilkalt for å få gruppen til å fokusere. Har han lykkes? Apple har i hvert fall presentert et tilstrekkelig overbevisende materiale til Californias biltilsyn, som har tildelt selskapet en lisens til å teste en selvkjørende bil på offentlige veier.

Autonomi

I første omgang gjelder lisensen en applikasjon på en bil av typen Lexus RX450h (godt nytt for kongen, potensielt!). Tillatelsen er knyttet til tre konkrete biler, og seks konkrete sjåfører.

Andre kjente foretak som har fått slik løyve er først og fremst kjente bilprodusenter, som for eksempel:

  • VW
  • Mercedes Benz
  • Tesla (selvfølgelig)
  • BMW

Men også teknologiselskaper som Google, Nvidia og andre. Og nå også Apple. Den komplette listen kan du se her.

Får Jony Ive oppfylt ønsket om å få designet en bil til slutt?

Via Business Insider