APPLE-BILEN: Få vet om det kommer noen bil fra Apple i det hele tatt, og enda færre – om noen – vet ennå hvordan den kommer til å se ut. (Ill.: Pixabay)
APPLE-BILEN: Få vet om det kommer noen bil fra Apple i det hele tatt, og enda færre – om noen – vet ennå hvordan den kommer til å se ut. (Ill.: Pixabay)

Apple-sjefen med hint om bil

Apples toppsjef Tim Cook antyder, men innrømmer ikke at selskapet er involvert i bildesign.

Tim Cook er ennå ikke klar til å bekrefte de gjenstridige ryktene om at Apple er i ferd med å designe en bil. Men han benekter det heller ikke.

Dette skriver amerikanske Macworld i en omtale av et intervju som Tim Cook ga til forretningstidsskriftet Fortune forleden dag.

– Planlegger Apple å bygge en bil?

På spørsmål om Apple planlegger å bygge en bil, svarte Cook med å snakke om selskapets interesse for mange typer produkter og teknologier.

– Det er flott å være her når vi er så nysgjerrige som vi er, sa Cook til tidsskriftet. – Og vi vurderer til enhver tid hvordan Apple kan lage flotte produkter som folk elsker og som på en eller annen måte kan være til hjelp for dem, sa Apple-sjefen ifølge Macworld.

På den andre siden fastslo Cook at Apple nøyer seg med å engasjere seg et fåtall produktkategorier.

– Vi redigerer bort mye. Vi snakker om en masse saker, men gjør mange færre av dem, sa Cook, som er kjent for sjelden å gi intervjuer. Derfor har intervjuet i Fortune vakt oppsikt.

Prosjekt Titan

Ryktene om et Apple-prosjekt som angivelig skal hete Prosjekt Titan, begynte å svirre sent i 2014. For en stund siden så det ut til at prosjektet hadde støtt på en del problemer. Det var snakk om ansettelsesstopp, og Apple-ingeniøren Steve Sadesky, som angivelig var lederen for bilutviklingsteamet, skal nå ha forlatt prosjektet.

Fortune spurte Cook om Apple har råd til å bruke store beløp på prosjekter som ikke blir noe av. Svaret fra Cook var at når selskapet starter å bruke store beløp på noe, forplikter Apple seg til at dette skal resultere i et produkt.

– Noe av det med å utforske teknologier går på å bli så kjent med teknologien at du greier å se forskjellige måter den kan brukes på. Og for oss har det aldri dreid seg om å være den første. Vi vil være den beste, sa Cook.

Designe – og la andre produsere?

Deretter ble Cook spurt om hvor fornuftig det er for et selskap som designer en bil å hyre en utenforstående bilprodusent til å bygge bilen, slik Apple gjør det med smarttelefoner og datamaskiner.

Cook svarte at i bilbransjens barndom var det gjerne samme firma både designet og produserte bilene, slik det også skjedde i elektronikkbransjens tidlige dager.

Over tid ble det imidlertid tydelig at spesialisering var mer fornuftig med tanke på tilførselen av komponenter, fremholdt logistikkeksperten Cook, og la til:

– Jeg tror ikke det er noen fundamental grunn til at det samme ikke kan gjøres med biler.