3D: Konseptbilder signert Martin Hajek.

iPhone 8 med ansiktsgjenkjenning? 

Dagens TouchID-fingeravtrykksensor kan bli erstattet av en 3D-biometrisensor, melder Bloomberg. Se dessuten konseptbilder av en hvit iPhone 8 med utfallende skjerm.

Publisert Sist oppdatert

Apple kan komme til å lansere hele tre nye iPhone-modeller til høsten, hvorav muligens én toppmodell med utfallende skjerm over bortimot hele fronten. Uten hjem-knapp – hvordan håndteres autentiseringen?

I dag er det TouchID-sensoren som håndterer autentiseringen av brukeren av en iPhone, og det helt siden 2013. Sensoren har en egen ARM-brikke, en såkalt sikker enklave, som står for biometrien. Tilsvarende løsning finnes i de nyeste MacBook Pro-maskinene.   

Knapt nok

Så dersom ryktene (og de potensielle lekkasjene) viser seg å være sanne, og det ikke er en fysisk hjem-knapp på fronten på de nye telefonene, da gjenstår brukergjenkjennings-spørsmålet. Vi har sett konkurrenter plassere fingeravtrykksensor på baksiden av telefonen, for eksempel.

I en ny rapport melder Bloomberg at nye iPhone 8 kan ha en forovervendt og helt ny type biometrisensor basert på 3D-skanning for ansiktsgjenkjenning. Dybdekartet som genereres, skal sikre at ikke sensoren lures av fotografier, slik man har sett hos andre. 

Pro-posisjon

Denne nye funksjonaliteten vil muligens kun være tilgjengelig i en iPhone 8 toppmodell, som noen spekulerer kan bli kalt «iPhone Pro».

3D-konseptbilder via Martin Hajek