DEBUTERER: Cloudmagic Mail har eksistert på flere plattformer og er nå kommet til Mac.

Minimalistisk Mac-epost

Epostprogrammer kommer og går. Dropbox legger nå ned Mailbox. Samtidig tar Cloudmagic spranget over fra IOS til Mac.

Ikke bare skriver og mottar vi altfor mange epostmeldinger. Det er litt for mange epostprogrammer der ute også.

Epost skulle være verdens nyttigste produktivitetsverktøy, men er blitt det stikk motsatte. Mange av oss sløser bort verdifull arbeidstid og fritid på å bla og lese oss gjennom lange lister over epostmeldinger, der bare noen få er relevante og nyttige.

Tidstyv

Men for å sikre at man ikke går glipp av det relevante og nyttige, kan man ikke ta sjansen på å overse noe. Man må titte gjennom det meste. Derfor er epost en tidstyv.

Alle disse epostmeldingene har naturligvis skapt et stort marked for programvare til å lese og administrere all eposten. Mange bryr seg riktignok aldri med å bytte ut det som oppleves som standard-epostprogrammet på den enheten man benytter, enten det er Apples Mail på Mac, Iphone og Ipad eller Microsoft Outlook for mange av dem som sitter på en Windows-pc og er MS Office-brukere – som det vel å merke også er en god del av på Mac-plattformen.

Resultatet er i hvert fall at det kryr av både gode og dårlige, dyre, billige og gratis epostprogrammer der ute.

Innimellom er det noen som biter i gresset og gir seg. Nå er det Dropbox som har besluttet å legge ned Mailbox, et epostprogram som Dropbox kjøpte opp kort tid etter at det ble lansert i 2013. Programmet ble raskt populært både blant IOS-, Android- og OS X-brukere.

Cloudmagic

En nykommer på markedet er Cloudmagic. Det vil si – epostprogrammet er egentlig ikke nytt. Det har eksistert i IOS-drakt – og for Android – såpass lenge at det har rukket å få tre millioner brukere. Men nå vil firmaet som står bak ekspandere ytterligere og har lansert en Mac-versjon av Cloudmagic.

GRAVLEGGES: Dropbox har besluttet å avslutte livet til Mailbox i slutten av februar.

Naturligvis virker det litt rart at et program som er flunkende nytt, befinner seg i versjon 7.9.19, slik tilfellet er for den versjonen som ligger ute på App Store for nedlasting til Mac gjør i skrivende stund. Versjonsnummereringen er ikke helt synkron, da. Versjonen som ligger ute på App Store for Iphone i skrivende stund, er 7.6.23.

Gravlegges

Det var like før jul at Dropbox kunngjorde at Mailbox ikke viste seg å være i stand til å fikse epostproblemene så fundamentalt som man hadde håpet på – og i sin tid kunngjort. Derfor gravlegges Mailbox formelt 26. februar i år.

Men den enes død er som kjent den andres brød.

Konkurrenten Cloudmagic hadde stabile versjoner av sitt epostprogram ute for Chrome OS i oktober 2014, for IOS i februar 2015 og for Android i november i 2015. Og nå er altså Mac-versjonen klar.

Bred støtte

Cloudmagic har støtte for mange systemer og dekker et mye videre spekter enn Mailxox, eksempelvis  Gmail, Hotmail, Yahoo Mail, Outlook, Icloud Mail, Google Apps, Microsoft Exchange, Office 365, Mail.com, GMX, AOL og IMAP-konti. Epostløsningen kommuniserer også med blant annet Evernote og Onenote.

En populær funksjon har vært muligheten til å sortere og administrere epostmeldinger via sveipe-bevegelser.

Ifølge våre kolleger hos svenske Macworld er Cloudmagic kanskje det epostprogrammet som ligner mest på det minimalistiske Mailbox-programmet.

Macworld.se fastslår i sin omtale at Cloudmagic er et veldig raskt epostprogram, men at det ikke helt greier å hamle opp med Airmail, som startet på Mac og som nylig også ble kunngjort for IOS.

En av fordelene med Cloudmagic er man kan stille inn epostkontiene sine  på én maskin og deretter synkronisere innstillingene til de andre. Dette forutsetter imidlertid at man er villig til å opprette en konto på utviklernes server.

Cloudmagic Email kan lastes ned gratis for IOS-enheter hos App Store og for Android-enheter hos Google Play. Den nye Mac-versjonen koster 189 kroner hos App Store for Mac.

Cloudmagic finnes for øvrig også for Chromebook.