iPhone 14 og eSIM

I USA er eSIM blitt obligatorisk for iPhone 14, og SIM-skuffen er eliminert.

Publisert

Årets iPhone 14-modeller mangler helt fysisk SIM-kort i USA.

Dette kan vi tolke som et frampek til fremtidige modeller også her i Europa, og det er nesten overraskende at vi ikke har fått det først.

eSIM har derimot lenge vært en mulighet i iPhone, helt siden XS-dagene, og bør vurderes for brukere av alle nye telefoner der dette er tilgjengelig hos mobiloperatør. For eksempel slipper du å plundre med det lille SIM-kortet med den tilhørende skuffen, og nå som BankID finnes som app er dette heller ikke til hindre for å legge den fysiske verdenen bak seg.

For øvrig: Har du en Apple Watch med telefoni så har du allerede tatt i bruk eSIM, og det samme vil kunne være tilfellet for andre smart-ur.

Apple har en fin support-nettside som forklarer om eSIM på iPhone, der det også påpekes at iPhone 14-modeller kjøpt i USA vil være avhengige av eSIM om de skal benyttes her i Norge. De nye telefonene uten SIM-skuff har dessuten også fordelen av å kunne aktiveres uten å være tilknyttet et WiFi-nettverk.

For den typiske iPhone som er kjøpt i Norge så vil det være to måter å aktivere eSIM på:

  • eSIM-hurtigoverføring
  • Andre eSIM-aktiveringsmetoder

eSIM-operatøravktivering er typisk det som benyttes når telefonen kun har eSIM, men kan også være aktuelt der man overfører et abonnement fra en Android-telefon.

Sistnevnte metodikk støttes i Norge av Telia og OneCall. Med denne metoden kan du overføre telefonnummeret ditt fra den forrige iPhonen din til en ny iPhone uten å kontakte operatøren. Du kan også konvertere et fysisk SIM-kort til en eSIM.

Alternativt så finnes det også mobiloperatører som støtter andre eSIM-aktiveringsmetoder. I tillegg til Telia og OneCall er dette i Norge også Telenor. Aktiveringen kan skje for eksempel ved å skanne en QR-kode eller bruke operatørens app.

Globale operatører tilbyr også eSIM-abonnementer i mer enn 190 land og regioner som kan brukes mens du er hjemme eller når du reiser. Hvis du har en ulåst iPhone, kan du også bruke eSIM-abonnementer fra andre operatører.