Foto: Apple

Apple Pay Later ute

Bedre kontroll over kreditten.

Publisert

Apple utvider sin finansielle portefølje rettet mot forbrukere med Apple Pay Later.

Apple har som kjent allerede etablert seg med eget kredittkort, Apple Card, i samarbeid med banken Goldman Sachs. Transaksjoner skjer over Mastercard-nettverket. Snakk i finansmarkedene vil ha det til at dette ikke har vært en suksess for banken i begynnelsen.

Apple Pay Later utvider tilbudet med forbrukere ved å gi bedre kontroll over kredittkjøp. Tjenesten åpner for å dele opp betalinger av nett- og in app-kjøp over noen få rentefrie nedbetalinger. Det hele styres gjennom en app.

Her til lands vil man kjenne til Apple Pay-tjenesten med iPhone, Apple Watch eller Mac som betalingsmetode for digitale kjøp, knyttet til enten kreditt- eller debet-kort. Apple Card og Apple Pay Later er tilgjengelige i USA, der den personlige kreditt-historikken og ratingen er spesielt viktig.

Apple Pay Later ble opprinnelig kunngjort for snart ett år siden i forbindelse med WWDC22, og spesielt den skjermede omgangen med personlige data burde være interessant for deltakende amerikanere. Om selve Apple Card-kortet kommer til Europa og også Norge er kanskje mindre sikkert, men Apple Pay Later kan det tenkes at vi får se også her til lands - på sikt.

Via Apple