NOW: Virtuelle spill fra virtuell maskin over nett (Foto: Nvidia)

Endelig high-end gaming på Mac

Takket være Nvidias nyeste strømmeteknologi kan både Mac- og PC-brukere nå kjøre toppspill fra en virtuell maskin over nett. Se video.

Publisert Sist oppdatert

Apple har i liten grad fokusert på spill på sine Mac-maskiner, som uansett er blitt stemoderlig behandlet i det siste. Nå kan i hvert fall Mac-brukere kjøre de samme heftige spillene som pc-kollegene, og det selv fra en enkel notebook.

Driver på

For Apple har det ofte skortet på driverstøtten når det kommer til selve skjermkortet, og da sett helt bort fra fraværet av DirectX på macOS. Men takket være Nvidias siste fremstøt kan alt dette være historie, siden både operativsystem og grafikkytelse på klientmaskinen er underordnet og det er en virtuell maskin som gjør krafttaket.

Snarere enn maskinvaren vil det være hastigheten på bredbåndet som i større grad vil bestemme kvaliteten og spillopplevelsen, i tillegg til skjermstørrelsen, da. Men selv en MacBook Air vil kunne brukes.

Strøm Steam

Nvidias strømmeteknologi GeForce Now og GameWorks benytter seneste Pascal-arkitektur på virtuelle GeForce GTX 1080-kort i skyen. Tjenesten har vært tilgjengelig for Android en stund, men kommer i mars til Mac og PC i USA. Man vil kunne installere og kjøre spill virtuelt fra blant annet Steam, Battle.net, Origin, Uplay og GOG. 

Du kan lese mer om Geforce Now her. Se også en promo- samt en demo-video fra 9To5Mac nedenfor.

Via Nvidia