Foto: Apple

Update-o-rama

macOS Monterey er ute, og nå også iOS 15.1, iPadOS 15.1, iOS 14.8.1, watchOS 8.1, tvOS 15.1 samt programvare for HomePod v15.1. Puh!

Publisert Sist oppdatert

macOS Monterey har nettopp kommet ut i det fri.

Og nå følger oppdateringer til alle andre maskinvare-plattformer etter.

Apple OS-oppdateringer

iOS 15.1 (inkludert iPadOS 15.1) vil være den store oppdateringen i denne gruppen for de fleste. Mer kontroll knyttet til makro-modus i nye iPhone 13 samt støtte for ProRes-formatet er blant de viktige nyhetene for de berørte. Men vær oppmerksom på at du må ha en iPhone 13 Pro eller Pro Max med minst 256GB lagring for å kunne dra nytte av dette. ProRes må aktiveres særskilt, og sett telefonen til opptak med 4K 30fps eller 1080p 60fps.

Shareplay, som lot vente på seg ved 15.0-release, er nå landet. Funksjonen er en utvidelse av FaceTime, og lar deg dele video- og lyd-innhold med venner på samme video-samtale - med synkronisert avspilling for en sosial opplevelse, på avstand. Avspillingen styres også likt. Hjemmekino, som hjemmekontor. tvOS 15.1 oppdateres tilsvarende for å støtte dette.

For øvrig støtter iOS 15.1 og iPadOS 15.1 også sertifiserte korona-pass, der dette blir aktuelt.

Sikkerhetsoppdateringer er som vanlig også på menyen, noe som også vil være motivasjonen for å oppgradere eldre enheter til  iOS 14.8.1 og iPadOS 14.8.1. Noe du burde gjøre. Og det samme gjelder i prinsippet for watchOS 8.1. 

For de som har en HomePod - som ikke selges offisielt i Norge - så vil oppdateringen til v15.1-programvaren gi støtte for Lossless-kodek'en, i tillegg til Dolby Atmos.